fbpx

Zet jezelf op de kaart

Leo Hans, 24 juli 2019

Op welke leeftijd, denk je, kom je er achter hoe je eigenlijk in elkaar steekt? Bij mij duurde dat best wel lang. Eigenlijk had ik me bijvoorbeeld wel veel eerder willen ontwikkelen, maar ik wist alleen niet dat er iets te ontwikkelen viel, want ik had daar nog nooit over nagedacht. Ik was gewoon druk bezig met van alles en nog wat, behalve met mezelf.

Gewoon kiezen

Nu, een aantal keuzes verder, gaat er toch een lampje branden en vind ik het erg leuk om nieuwe ontdekkingen te doen. De nieuwsgierigheid wint het steeds vaker van de gewoonte en dat levert mooie dingen op. Veel keuzemomenten hebben te maken met gewoontes en met je gedrag. En daarover denken we niet zo vaak na, het is ‘gewoon’.

Ik ben de beste

Wat ook gewoon is en bijzonder tegelijk, is het volgende. Zonder dat we het beseffen denken we van onszelf dat we het vaak wel bij het rechte eind hebben. We zien de dingen op de juiste manier en schatten situaties beter in dan anderen. Dat maakt de gang van zaken soms lastig tot frustrerend. Want waarom snapt de ander dat niet?

Begrip voor de ander

Zou het niet geweldig zijn om te weten wat anderen denken en waarom anderen dingen doen zoals ze doen? Er is een manier om daar heel dichtbij te komen en er je voordeel mee te doen wanneer je met anderen om gaat. Het leren kennen van de grote gedragsstijlen is voor velen echt een ontdekking. Ten eerste is het voor je eigen gedrag een geweldige opsteker, ten tweede levert het heel veel begrip op in de communicatie met anderen. Er is dus een manier om beter te communiceren en sneller te krijgen wat je wilt en dat ook nog eens op een leuke manier.

In de praktijk kan dat er als volgt uit zien:

  • Wanneer je zelf een precieze en taakgerichte gedragsstijl hebt, zonder dat misschien te weten, zul je bij een collega die dat ook heeft al snel aansluiting vinden. Dat klinkt mooi gemakkelijk, maar wanneer je samen moet werken met een rommeliger en gezellig mensenmens, dan kost samenwerking opeens veel meer energie.
  • Of je bent een snelle beslisser die de dingen goed in kan schatten, maar heel veel moeite kan hebben met iemand die weinig zegt en veel tijd nodig heeft om tot een goed resultaat te komen. Dit is ook geen logische match.

In een sollicitatiegesprek hebben we ook te maken met verschillende gedragsstijlen. Daarom raad ik je zeker aan je te verdiepen in jouw gedrag en dat van de ander. Bijvoorbeeld in de workshop ‘Breng je gedrag in kaart’ die plaatsvindt op 30 juli 2019 in Zutphen. Ik spreek je graag in de ‘Wereld van Verschil’, waar we ervaren hoe dat er uit ziet en hoe het werkt.


Over de auteur:
Leo Hans is teamtrainer en coach en werkt met de ‘Wereld van Verschil’ van Maps Tell. De Landschappen van Gedrag brengen je gedrag op een bijzondere manier in kaart om er je voordeel mee te doen. Meer infomratie: https://onderwijstrainers.nl/