fbpx

You never get a second chance to make a first impression!

Melanie Hegeman, 2 november 2018

We kennen allemaal dit gezegde, maar we onderschatten vaak de impact hiervan. Wist je dat in de eerste paar seconden dat je iemand ontmoet, je al beoordeeld bent op basis van je non-verbale communicatie? Vanaf het moment dat iemand je ziet, zonder dat je een woord gezegd hebt, heeft diegene al een oordeel over jou. Bewust zien we iemand en onbewust merken we zijn/haar houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, manier van bewegen, stem, kleding en nog veel meer details op.

Een paar minuten

Bij een sollicitatiegesprek weet de interviewer binnen een paar minuten of het wat gaat worden of niet. Dit geeft aan hoe belangrijk die eerste indruk is. Op het moment dat je op gesprek mag komen, ben je door je motivatiebrief en cv al interessant bevonden. Nu is het belangrijk te laten zien welke persoon er schuilgaat achter de sollicitatie!

Een goede indruk

Kleding is een belangrijk onderdeel van je presentatie. Met een verzorgde outfit kan je een goede indruk achter laten. Je laat zien dat je de sollicitatie en het bedrijf serieus neemt. Goed gekleed kom je zelfbewuster, zelfverzekerder en professioneler over. Dit betekent niet dat je standaard in pak of mantelpak hoeft aan te komen. Belangrijk is dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt, en dat het past binnen de cultuur van de organisatie waar je solliciteert.

Kleur

Kleur is ook belangrijk in ons oordelen: ze ‘verkleuren’ letterlijk onze indrukken. Kleur is emotie en roept bepaalde gevoelens en associaties op. Zo wordt blauw als betrouwbaar en loyaal ervaren. Rood wordt niet altijd positief ervaren: het kan agressief en opdringerig overkomen, maar ook passie en energie benadrukken. Om een goede indruk te maken, kan het dus ook verstandig zijn om de kleur van je kleding af te stemmen op de situatie.

Het is de kunst je kleding zo te kiezen dat het een positieve indruk achterlaat, omdat het “passend” is en het jouw identiteit benadrukt. Laat jezelf zien!


Over Melanie Hegeman, Mells kleding en stijl:

Met Mells kleding & stijl zet ik mijn creativiteit en kennis in voor jou. Samen kijken we naar wie jij bent en hoe jouw persoonlijkheid het best tot zijn recht komt. Ik wil het mooie van jou naar voren laten komen, zodat er balans ontstaat in binnen en buitenkant. Ik geef je eyeopeners, zodat je weet wat je uitstraalt en je een goed gevoel over jezelf hebt. Dit geeft zelfvertrouwen en laat je stralen.

Voor meer informatie, kijk op www.mells.nu