fbpx

Workshop Visioning collage

Frans Tak 7 november 2014

Een visioning collage of moodboard leidt tot meer contact met onze on(der)bewuste behoeften. Tijdens een meditatieve voorbereiding concentreerden wij ons op de vraag “Wat willen we in ons werk en welke elementen zijn daarin belangrijk?”

Verzamelen

Al snel ging iedereen aan de slag om foto’s uit bladen te knippen. Omdat je erdoor geraakt werd, of omdat je er een klik mee hebt die past bij jouw vraag. In de bladen vol kleding, spullen en vrouwen kon ik maar geen plaatjes vinden van hijskranen en draglines. Maar goed, er passen eigenlijk ook best wel mooie vrouwen in mijn werkvision…

“Verhelderend en leuk om te doen!”

Ordenen

Chris legde uit hoe we de plaatjes op onze vellen konden leggen. Door meer op mijn gevoel te vertrouwen, kwam er snel beweging in. Met als resultaat een persoonlijk moodboard van wat ik graag zie in mijn nieuwe werk. Door elkaars collages te bespreken kreeg iedereen de kans om zijn of haar binnenwereld te verwoorden. Met als gevolg een nog helderder beeld.

Serieus?!

En nu de vertaling van het moodboard naar onze selectie van vacatures. Dit is niet statisch. Het helpt om regelmatig een collage te maken. Telkens zal er een ander totaalplaatje ontstaan, met uiteindelijk een rode draad die je zelf kunt gaan zien. Verhelderend en leuk om te doen!