fbpx

Je (eigen)waarde in geld

Marja Schippers 13 november 2014

Gastspreker Petra Else Jekel heeft een frisse, verrassende kijk op geld en waarde. Wat vind jij jezelf waard? En hoe investeer in jezelf om je waarde te vergroten? Dat kan via een baan, maar ook door bijvoorbeeld het schrijven van een boek. Mede door hoe je met geld bent opgevoed kun je beperkende gedachten hebben ontwikkeld over de manier waarop je met geld omgaat en op welke manier je het verdient.

Innerlijke en uiterlijke doelen voor 2015

Werk vinden valt onder uiterlijke doelen. Innerlijke doelen zijn zachtere doelen die meer te maken hebben met ons welbevinden. Een doel zou kunnen zijn: hoe kan ik meer rust vinden in mezelf en hoe doe ik dit? En wat kost dit eventueel? Wat vind ik mijzelf waard om dit te realiseren?

De doelen op de post

Beide doelen schreven we op een vel papier en mochten deze in een ‘aan onszelf geadresseerde’ envelop doen. Voor wie dat wilde, gaf de envelop af aan Petra. Zij doet ze op de bus. Jij bepaalt het moment van openen. Of aan het begin van 2015 of juist een jaar daarna. Zal jij je doelen voor 2015 bereiken?

Jung –  “De schoen die de één perfect past, knelt bij de ander.” En zo heeft iedereen ook zijn eigen maat van een bevredigend leven.