fbpx

Werkgelegenheid maakt groeispurt

Repost | Volkskrant 18-07-2014 18 juli 2014

De werkgelegenheid is spectaculair aan het stijgen. In juni gingen 16.000 werklozen aan het werk, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Dat is al de tweede maand op rij dat de werkgelegenheid toeneemt, aldus het Algemeen Dagblad op 18 juli.

Ook bij DeBroekriem blijft dat niet onopgemerkt. De afgelopen periode konden tientallen deelnemers van DeBroekriem zich uitschrijven omdat ze een baan vonden, waaronder voormalig eventmanager Anne Nynke. De Volkskrant publiceerde op 18 juli het volgende over haar succesvolle zoektocht:

 ‘Ik ging niet meteen op zoek naar een baan’

‘Toen ik anderhalf jaar geleden mijn studie afrondde, ben ik niet meteen op zoek gegaan naar een baan. Ik had net mijn scriptie geschreven en was er wel even klaar mee. Dus heb ik een half jaar in een café gewerkt. Vanaf september ben ik serieus gaan zoeken. Ik heb de hbo-opleiding International Communications gedaan, in Groningen. Dat is een brede opleiding waar je veel mee kunt. Ik heb tientallen brieven gestuurd, maar werd niet uitgenodigd voor een gesprek. Bij de meeste vacatures werd bovendien minimaal een jaar werkervaring gevraagd. Dat hbron Volkskrantad ik natuurlijk niet. Daarom ben ik ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Bij DeBroekriem, een platform voor werkzoekenden, organiseerde ik bijvoorbeeld workhops. Uiteindelijk kwam ik een vacature tegen van Education First, een bedrijf dat taalreizen naar het buitenland organiseert. Het was precies wat ik wilde: iets met reizen en onderwijs. Voor het eerst werd ik uitgenodigd op een sollicitatiegesprek, na nog een tweede gesprek ben ik aangenomen. Sinds april werk ik hier als programma-coördinator, ik geef voorlichting op middelbare scholen en adviseer mensen over onze taalreizen. Ik vind het echt fantastisch leuk.

Bron: Volkskrant, 18 juli 2014

Foto: Julius Schrank (Volkskrant)