fbpx

Van burn-out tot prijswinnende eventmanager

5 oktober 2018
Onlangs verscheen in Tubantia, het AD, Huis aan Huis.nl en Nieuwsoverijssel.nl een artikel over eventmanager Wendy Wessels, zie hieronder. Net als Wendy eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie voor werkzoekenden. Samen met een groep vrijwilligers organiseren ze netwerkbijeenkomsten en sollicitatieworkshops voor inwoners uit Hengelo. Eén van de initiatiefnemers is Wendy Wessels (42). Wendy is zelf momenteel werkloos en zet zich als vrijwilliger in en organiseert als eventmanager bijeenkomsten voor DeBroekriem in Hengelo. Deze maand is Wendy bij een landelijk congres uitgeroepen tot ‘beste eventmanager’.

Eventmanager van de maand

‘De prijs was totaal onvoorzien, ik werd er helemaal verlegen van. Ik vind het bijzonder en waardeer het dat mijn vrijwilligerswerk is opgemerkt’, aldus Wendy. Als eventmanager heeft ze de afgelopen periode diverse workshops en netwerkbijeenkomst georganiseerd voor haar mede-werkzoekenden in Hengelo. “Vorige maand organiseerde ik bijvoorbeeld een training waarin we handvatten kregen om de weerstand om te buigen die je in een sollicitatie kan voelen. Bij alle deelnemers zag je vervolgens de mindset veranderen, en bij sommige vielen er wat kwartjes. Ook organiseerde ik onlangs een netwerkwandeling en een gave LinkedIn-training met een bomvolle zaal. Hierbij werden onderling veel bruikbare tips en ontwikkelingen gedeeld.”

Puzzelen na een burn-out

“Ik ben in een burn-out geraakt en na re-integratie bleek er geen passende vaste functie meer te zijn binnen de organisatie waar ik werkte. Zelf leek het me ook gezonder en beter om een andere richting op te gaan. Ik denk eraan me te laten omscholen, maar dat is dus best een hele puzzel.” Wendy Wessels zoekt nu een baan als tekstschrijver of als projectleider in de communicatie, maar dat is niet altijd even makkelijk. “Om op te vallen bij werkgevers is inzet gevraagd. Ook moet je je goed kunnen inleven in de behoefte van de organisatie waar je solliciteert.” Opvallen, dat is wat Wendy doet met haar vrijwilligerswerk. Ondanks dat ze bij de prijsuitreiking ‘een stille kracht’ werd genoemd, is ze erg actief door artikelen te schrijven en bijvoorbeeld zichtbaar te zijn op LinkedIn. Wendy werkt in Hengelo samen met Mischa Veldhuis en Denise Beerents. Deze twee collega’s zijn ook in-between-jobs en grijpen vrijwilligerswerk aan als opstap naar een betaalde baan.

DeBroekriem in Hengelo

Sinds een jaar organiseert Stichting DeBroekriem netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden uit Hengelo. “In Hengelo is er behoefte aan de diensten van DeBroekriem. Ik ben dan ook blij dat we als gemeente samenwerken met dit burgerinitiatief,” aldus wethouder Mariska ten Heuw. Wendy Wessels werkt in Hengelo samen met een team. “We zijn continu daarbij op zoek naar nieuwe vrijwilligers, aangezien we stoppen als we een baan hebben gevonden. Ik geef binnenkort ook graag het stokje door aan iemand die mijn rol wil overnemen”, aldus Wendy, die trots poseert nadat ze van de organisatie een grote bos bloemen heeft ontvangen voor haar prijs.