fbpx

Wees creatief en speel in op sollicitatietrends!

5 juni 2019

Succesvoller solliciteren? Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige sollicitatietrends. Daarmee voorkom je eenvoudig dat je voor verrassingen komt te staan. Zo doet bijvoorbeeld video het steeds beter en wist je dat recruiters en werkgevers steeds vaker gebruik maken van WhatsApp?

Solliciteren vraagt om durf, om te laten zien wie je echt bent. In combinatie met een paar handige tips om succesvoller te solliciteren maak je de kans op een leuke baan aanzienlijk groter.

Smartphone-proof: wees voorbereid

Zorg ervoor dat je smartphone-proof bent, door goed te weten hoe je met jouw telefoon om moet gaan. Recruiters en werkgevers maken steeds vaker gebruik van WhatsApp en zullen sollicitatiebrieven op mobiele apparaten openen. Houd daar alvast rekening mee, door de app zelf regelmatig te gebruiken en er met je brief voor te zorgen dat die ook op een kleiner scherm goed leesbaar is.
Houd er bovendien rekening mee dat je via WhatsApp gebeld kunt worden of een bericht kunt ontvangen, ook nadat je de eerste keer langs bent gegaan om te solliciteren. De manier waarop werkgevers en recruiters communiceren verandert, dus zorg ervoor dat je daarop bent voorbereid.

LinkedIn als cv: helemaal up-to-date

Gebruik LinkedIn als je nieuwe cv, door er in ieder geval voor te zorgen dat jouw profiel helemaal up-to-date is. Vermeld daar de opleidingen die je wilt tonen, net als de werkervaring die je wilt presenteren. Gebruik daarnaast mogelijkheden om publicaties of andere ervaringen te uploaden, waarbij je ook beeld en video in kunt zetten. De kans is nagenoeg 100% dat recruiters en werkgevers jouw profiel zullen bekijken, dus zorg ervoor dat je daarmee een goede indruk kunt maken.

Maak gebruik van video

Ben je creatief en wil jij jezelf op een opvallende manier presenteren? Maak dan gebruik van video. In een video heb je de kans om te laten zien wie jij bent en de werkgever of recruiter alvast aan je te laten wennen. Laat zien dat je niet bang bent om jezelf te laten zien, ook niet in een video.

Je kunt de video gebruiken als een toevoeging op jouw cv en online profiel. Maak er op die manier een ‘rijke’ sollicitatie van, waarbij je handig gebruik maakt van de moderne communicatiemiddelen die er beschikbaar zijn. En schrik niet op als een werkgever wil beeldbellen of gebruik wil maken van Skype om jou specifiek naar je ervaring en expertise te vragen.


Over de auteur:
Margreet Jonker is eigenaar, coach en trainer van haar eigen bureau Margreet Jonker. Ik houd er van om mensen op een inspirerende manier het beste uit zichzelf te halen en te doen wat ze echt willen. Ik word daar blij van en dat heeft zijn weerslag op de ander. Ik zet mensen in beweging en help ze om het goud in zichzelf te ontdekken. Op zoek naar hun innerlijke kracht, zodat ze een sterkere versie van zichzelf worden en weer gaan schitteren. Dan kunnen ze doorgroeien naar een uitzonderlijk niveau van functioneren. Meer informatie