fbpx

Waarom jij eventmanager wilt worden!

Charlotte Doffer 29 juni 2018

De eventmanagers zijn de motor van DeBroekriem. Dankzij hen kunnen werkzoekenden door het hele land kennis opdoen en een netwerk opbouwen, zodat ze een stap dichter bij die felbegeerde baan komen. Als collega-werkzoekenden komen eventmanagers regelmatig samen bij Seats2meet om te brainstormen.

Franca Gribnau was eventmanager bij DeBroekriem in Arnhem. “Mijn rol als eventmanager zit erop. Een geweldig leuke, actieve tijd,” schrijft ze op LinkedIn. “En als lifelong ambassador van DeBroekriem zeg ik: er ís plek voor nieuwe eventmanagers.”

Maar waarom zou je je aanmelden voor eventmanager? In deze blog geeft Franca je drie redenen!

1. Initiatief en energie

De rol als eventmanager geeft je een duwtje in de rug om lekker aan de slag te gaan. “Je gaat een uitdagende periode tegemoet vol nieuwe contacten, inspiratie en organiseren,” schrijft Franca. “Breid je netwerk gericht uit en spreek je selfstarting vermogen aan!”

Vanuit wetenschappelijk oogpunt blijkt ook dat, wanneer je initiatief neemt en in beweging komt, je brein zich ook meer ontwikkelt. Dit zorgt voor meer (positieve) energie!

2. Focus

Als eventmanager kan je workshops of meet-ups organiseren waar jij – als werkzoekende – behoefte aan hebt. Kies thema’s die passen bij jouw interesses, zodat jij sneller aan die baan komt! “Het is belangrijk om de informatie die je tijdens de workshop krijgt, te vertalen naar je eigen situatie. Dit helpt om focus aan te brengen in jouw zoektocht naar een baan.”

3. Delen

“Geniet van het resultaat en de voldoening om gemotiveerde werkzoekenden verder te helpen,” schrijft Franca. “De events die je organiseert dragen bij aan nieuw inzicht. Je kunt elkaar op zoveel manieren helpen: in motivatie, keuzevorming, profileren, contacten leggen, et cetera.” Vraag andere deelnemers waar zij behoefte aan hebben in de workshops, en je krijgt drukbezochte events met blije gezichten ervoor terug! Deelnemers van DeBroekriem komen regelmatig bij elkaar bij Seats2meet om ervaringen te delen en elkaar te motiveren.

Wil jij je netwerk uitbreiden, andere werkzoekenden inspireren en jouw eigen events organiseren, net als Franca? Geef je dan op als eventmanager! Meld je aan via deze link.


 Auteur: Charlotte Doffer (LinkedIn)

Charlotte is contentredacteur in het kernteam van DeBroekriem. Van LinkedIn-berichten en nieuwsbrieven tot blogs en video’s: zij houdt zich bezig met alle geluiden die vanuit DeBroekriem klinken.

Zij stelt zich hier graag even voor!