fbpx

Waardevolle ontmoetingen tijdens de Nationale Werkbezoekdag 2018

21 november 2018
Omslagfoto: Telegraaf.nl.

Waardevolle ontmoetingen tijdens de Nationale Werkbezoekdag 2018

Werkgevers, publieke instellingen en politici in heel Nederland openden op 21 november de deuren voor werkzoekenden. Tijdens de Nationale Werkbezoekdag hebben 351 organisaties een kijkje in de keuken gegeven. “Het is te vroeg om de impact van deze dag te presenteren, maar de eerste reacties zijn positief. Zo sprak ik bijvoorbeeld met Tijl die op werkbezoek ging bij Google op de Zuidas, hij was blij het met het ontvangst en vertelde hoe leuk het vond om eens vrijblijvend met iemand te praten over het vak”, aldus Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem. Volgende week sturen we alle betrokken organisaties én bezoekers een vragenlijst, zodat we echt de balans kunnen opmaken!

 

Van “Beursplein 5” tot “TNO”

De Werkbezoekdag ging van om 9.00 uur van start met een slag op de gong bij de AEX-Beurs in Amsterdam. DeBroekriem was uitgenodigd om daar het officiële startschot te geven de dag. Samen met ouderenambassadeur John de Wolf (ANBO), Jurrien Koops (Branchevereniging ABU) en een aantal werkzoekenden was dit de start van een dag vol ontmoetingen.
“De kracht van de dag is juist dat er overal lokale ontmoetingen plaatsvinden, zo ging één persoon op werkbezoek bij een yogaschool in Twente en bijvoorbeeld 12 werkzoekenden kregen een kijkje bij TNO in Den Haag”.

“Een prachtig startsein van deze dag waar groot kapitaal samenkomt met sociaal kapitaal. Dat velen organisaties en werkzoekenden mooie gesprekken hebben met elkaar”. zegt Jurrien Koops

Ga netwerken!

John de Wolf vertelde bij de aftrap dat eigenlijk elke dag een werkbezoekdag is. Als je nu op zoek bent naar een baan, dan is het slim om actief te netwerken en zoveel mogelijk netwerkgesprekken te regelen. Het is dan ook fantastisch dat honderden mensen vandaag die kans hebben aangegrepen. Maar ga nu dus niet 364 dagen wachten, maar blijf actief netwerken en ga het gesprek aan!