fbpx

Vrijwilliger Trudi trekt de arbeidsmarkt in Oss naar zich toe

16 oktober 2018
Onlangs verscheen in bij Gemeente Oss een artikel over eventmanager Trudi Klaassen, zie hieronder. Net als Trudi eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

Schaarste op de arbeidsmarkt: elke week is er wel een artikel in de krant over te vinden. Toch zijn er nog veel werkzoekenden op zoek naar een baan. Trudi Klaassen is één van die werkzoekenden. Zij sloot zich daarom aan bij DeBroekriem in Oss, waar ze events organiseert voor andere werkzoekenden. Trudi: “Dit vrijwilligerswerk is een opstap naar een betaalde baan.”

Vrijwilligerswerk als opstap naar een betaalde baan

Trudi: ‘Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, kwam ik DeBroekriem tegen. Ik vond hun aanpak zo aantrekkelijk, positief en opbouwend, dat ik mij meteen opgaf als eventmanager. Dit vrijwilligerswerk is een opstap naar een betaalde baan. Dat blijft je primaire doel: het vinden van een baan. Eén keer per maand organiseer ik een event voor medewerkzoekenden in Oss. Een meet-up, een workshop met spreker of een netwerkwandeling. Ook ga ik één keer per maand naar de landelijke dag voor vrijwilligers. Daar ontmoet ik mijn collega eventmanagers.’

Mijn blikveld verruimen

‘Als eventmanager organiseer je zelfstandig events. Daarin kun je de onderwerpen meenemen die je zelf nodig hebt voor je sollicitatieproces. Ik leer veel van de (contacten met) sprekers, vrijwilligers en medewerkers op locaties waar we onze bijeenkomsten organiseren. Nieuwe werelden die mijn blikveld verruimen! En het staat ook nog eens goed op mijn cv. Win-win dus! Je helpt jezelf én andere werkzoekenden.’

Net als Trudi events organiseren voor andere werkzoekenden? De vacature staat open! Kijk op: www.debroekriem.nl/eventmanager.