fbpx

Voor jezelf beginnen? Durven én doen!

Mirelle Petit, 6 januari 2020

Twijfel jij om stappen te zetten en denk jij erover om voor jezelf te gaan beginnen? Laat je inspireren door het verhaal van ondernemers en trainers Mirelle en Marielle. Beide dames kwamen een aantal jaar geleden zonder werk thuis te zitten. Intussen hebben zij een groeiende onderneming en willen ze jou ook uitdagen om de sprong te wagen!

Van een nood een deugd maken

Mirelle: “Vijf jaar geleden zijn wij begonnen als zelfstandig Virtual Assistants. Eigenlijk noodgedwongen nadat Mirelle haar baan verloor en Mariëlle vanwege medische redenen thuis kwam te zitten. Samen gingen wij op onderzoek uit en hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij Elle Office Support gestart. Een bureau dat andere ondernemers ontzorgt bij de dagelijkse werkzaamheden.”

Beste beslissing ooit

Mirelle is gestart vanuit de startersregeling van het UWV en Mariëlle vanuit de WIA. Dat is de beste beslissing ooit geweest, ondanks dat het in het begin best onzeker is natuurlijk. Wij hadden allemaal niet kunnen bedenken wat op ons pad zou komen toen we vijf jaar geleden aan de keukentafel begonnen en zijn ons warme netwerk dankbaar voor alles wat ons wordt gegund!

‘Nooit hebben we geweten dat het zo leuk is om je eigen bedrijf te runnen’

Als een vis in het water voelen we ons met het werk dat we dagelijks doen. Geen dag is hetzelfde en al helemaal niet als zelfstandig ondernemer. Op de meest onverwachte momenten en uit de meest bijzondere hoeken krijg je een reactie of een vraag van mensen. Nooit hebben we geweten dat het zo leuk is om je eigen bedrijf te runnen. Natuurlijk zijn er ook lastige momenten en speelt onzekerheid of onduidelijkheid een rol, maar daar leer je veel van. Het zet je op scherp en dat is af en toe nodig om verder te kunnen.

Inspiratiesessies en leuke bijkomstigheden

In 2018 besloten wij door te ontwikkelen en de Welles! Office Academy op te richten waarbij wij opleidingen, inspiratiesessies en workshops verzorgen door en voor andere ondernemers. Hiermee creëren wij meerdere netwerkmomenten. Ook hebben wij al een paar workshops voor DeBroekriem verzorgd. Een leuke bijkomstigheid hiervan is nu dat een van onze nieuwe medewerkers deelnemer was tijdens een van deze workshops. Zo zie je maar waar de workshops goed voor zijn!

Netwerken is een van de belangrijkste dingen

Netwerken is een van de belangrijkste dingen om te doen als ondernemer. Een belangrijke tip is veel mensen te vertellen wat je doet; op verjaardagen, bij netwerkenbijeenkomsten maar ook zeker online. Zorg dat je zichtbaar blijft! Je hebt geen idee wie jou allemaal volgen én jou onthouden.

Durf de sprong te wagen!

Wij zijn blij met wat de afgelopen jaren ons hebben gebracht en wij hopen dat jij ook de sprong durft te wagen. Zoals Pippi Langkous zei: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”?

Durven en doen!


Over de auteurs:
Mirelle Petit en Mariëlle Elsing ontzorgen ondernemers bij hun dagelijkse werkzaamheden. “Wij helpen met veel plezier zodat zij zich focussen op hun eigen core business. Veel ondernemers zijn druk bezig met nieuwe klanten en hebben te weinig tijd voor al die dingen die nu eenmaal gedaan moeten worden als ondernemer. En daar bieden wij de helpende hand. Elle levert kwaliteit, flexibiliteit en is kundig. Wij werken veel samen met andere professionals en blijven constant in ontwikkeling. Wij geven advies en denken graag met je mee!”