fbpx

Volhouden? Met deze tips werk jij toe naar succes!

Vivienne Weerts, 13 mei 2019

Volhouden is zo’n beetje het lastigste bij het vinden van ander werk. Als je geluk hebt, heb je snel succes. Als je minder gelukt hebt, duurt het wat langer en soms veel langer dan je lief is. De kunst is om dan te blijven volhouden. Hoe je dit doet? Ik geef je graag drie tips die helpen om je energie vast te houden en toe te werken naar succes.

1. Samen werken aan je strategie

Vaak zie ik dat mensen 1 strategie hebben en deze continue blijven volhouden. Vacatures zoeken, solliciteren en afwachten of je wordt uitgenodigd. Soms werkt dit prima en zit de angel later in het proces, het gesprek. Doe wat werkt! Er zijn verschillende manieren om jouw baan te bemachtigen. Kijk wat er al goed gaat en durf nieuwe manieren uit te proberen. En doe dit het liefst met iemand anders. Iemand anders ziet zo veel beter welke mogelijkheden er nog meer zijn om je doel te bereiken. Als klap op de vuurpijl heb je vaak gelijk iemand die met je meezoekt. Wie weet ken je iemand die ook wel wat ideeën kan gebruiken. 1 tip: blijf positief. Soms bestaat de neiging om vooral de negatieve wanklanken te gelden. Wil je die uiten? Spreek af dat je dit maximaal 10 minuten doet en daarna alleen in een positieve vibe elkaar gaat helpen.

2. Agendeer je acties

De kunst van het volhouden is ook dat je het werkbaar maakt voor jezelf. Niets is zo frustrerend als elke dag hetzelfde doen en maar hopen dat het lukt. Wissel je sollicitatieactiviteiten af: op maandag ga je netwerken, op dinsdag ga je brieven schrijven, op woensdag ga je je pitch oefenen, op woensdagmiddag die afspraak om je strategie door te nemen, op donderdag alle activiteiten op LinkedIn en je cv en op vrijdag gesprekken voorbereiden. En uiteraard als die topvacature voorbijkomt, gooi je alles aan de kant en focus je je daarop. Ga de dag erna wel door met je andere activiteiten, want helaas garandeert 1 topvacature niet dat je de baan ook krijgt!

3. Ontspan ook!

Als aanvulling op punt 2 is het belangrijk om te blijven ontspannen. Niemand is continu aan het werk. En laten we wel wezen: solliciteren is een hoop werk. Plan daarom ook je ontspanning. Doe die wandeling, dat kan nu wellicht eindelijk eens een keer overdag. Pak daarna de draad weer op. Heb je een echte baaldag? Ga een dagje naar de dierentuin of het strand. Even er helemaal uit. Dan kan je de dag erna weer met frisse energie tegen aan.

Met deze tips kom je vast een stukje verder. En stel jezelf af en toe eens een van deze vragen om scherp te blijven:

  • Hoe effectief ben jij bezig?
  • Aan welke knoppen kan jij draaien voor meer succes?
  • Wie zou je daarbij kunnen helpen?

Over de auteur:
Vivienne Weerts is eigenaar en coach van WiZ Coaching & Training en helpt ambitieuze professionals bij het zetten van hun volgende stap in hun werk. Met aandacht voor mindset en strategie, online of face-to-face. Met het online programma kan je via allerlei opdrachten het hele proces Van Wens Tot Werk doorlopen. www.wiz.nu / www.wizacademy.nl