fbpx

“Vitale medewerkers gezocht!”

Gerda Kloet-Huybers, 6 december 2018

Vitaliteit heeft te maken met de kwaliteit van leven en omvat de dimensies energie, motivatie en veerkracht. Met veerkracht bedoel ik het vermogen om met lastige situaties en uitdagingen van het leven om te gaan. Hoe zorg jij ervoor dat je vitaal aan je nieuwe baan begint? In deze blog lees je meer!

Mensen die vitaal zijn voelen zich energiek, zijn minder vaak ziek, zijn doorgaans zelfbewust en zelfredzaam, staan positief in het leven, beschikken over doorzettingsvermogen, zijn productief en kunnen zich goed aanpassen aan veranderingen.

Bedrijven maken hectische tijden door en moeten zich continu aanpassen aan een snel veranderende omgeving. Voorheen waren bedrijven meer bezig met ‘zorgen’ voor hun medewerkers. Nu zien bedrijven dit meer als gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Dat vereist flexibiliteit van de werknemer en gaat over participeren, initiatief nemen en zelfredzaam zijn.

Ben ik vitaal?

Kijk eens om je heen en zie de verschillen. Energie (of het ontbreken ervan) zit niet alleen van binnen, men straalt het ook uit naar buiten. De manier van praten, bewegen, hoe men uit de ogen kijkt en hoe men een probleem benadert. Sommigen lijken ‘het’ van nature te hebben. Alles gaat ze zo gemakkelijk af. Bij anderen lijkt alles veel meer moeite te kosten. Hoe zit dat bij jou?

Wat kan ik doen om vitaler te worden?

Misschien moet jij van jezelf wel iedere maand een hele marathon lopen, eet jij alleen maar rauwe groenten, doe je dagelijks 3 uur aan meditatie en doe jij veel voor anderen. Het is daarmee echter niet gezegd, dat jij daarmee dé vitale medewerker bent waarnaar een werkgever op zoek is. Het is van belang te weten waar jij enthousiast van wordt, energie van krijgt en gelukkig van wordt. Blij en ‘gelukkig zijn’ is een basisbehoefte van ons allemaal en hangt nauw samen met onze mentale veerkracht. Het zit in kleine dingen. Waar word jij gelukkig van?

Hoe kan ik mijn vitaliteit tonen aan nieuwe werkgevers?

Als jij weet waar jouw passie ligt en de verbinding weet te leggen tussen jouw persoon en jouw kwaliteiten zal je ervaren dat je in je kracht komt. Als je vervolgens jouw potentiele werkgever kunt overtuigen hoe dit bijdraagt aan zijn ambities en/of wat hij zoekt, ontstaat er een mooi en gezamenlijk perspectief. Succes!


Over de auteur: Gerda Kloet-Huybers 

Als trainer/coach verzorg ik inspiratiesessies voor teams en ook begeleid ik mensen 1-op-1 die zijn vastgelopen in het dagelijks leven. Mijn aanpak is een unieke combinatie van lichaamsbeweging zonder prestatiedruk met cognitieve en mentale coaching in de natuur. Mijn jarenlange ervaring als coach & counsellor en mijn achtergrond als personal trainer verwerk ik tijdens mijn trainingen en coaching sessies. Een prachtige vorm van bewegen, die helpt lichaam en geest (weer) in ​balans te brengen.
www.kloetcoaching.nl