fbpx

Vind de juiste baan met vertrouwen

Naomi Barnouw, 22 mei 2019

Het vinden van een nieuwe, passende baan kan soms langer duren dan gewenst. Maar vaak wordt deze periode ook als waardevol ervaren. Loopbaancoach Naomi Barnouw sprak hierover met ervaringsdeskundige Fabian (40). Hij heeft nu een baan waarin hij elke dag weer met passie aan de slag gaat. Maak gebruik van de tips en blijf positief!

Fabian besefte na een fijn dienstverband van 9 jaar dat zijn rol als inkoper hem niet meer helemaal paste. Hij diende zijn ontslag in bij de organisatie waar hij jaren met veel plezier gewerkt had en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Fabian heeft de zoektocht afgelegd naar een nieuwe baan die bij hem past. Een zoektocht die gepaard ging met vele netwerkgesprekken en sollicitaties. Hieronder een aantal vragen die ik Fabian heb gesteld over deze zoektocht:

Hoeveel sollicitatiegesprekken heb jij in de afgelopen vier jaar gevoerd?

Als ik denk aan alle sollicitatiegesprekken én netwerkgesprekken, kom ik zeker rond de 30 uit. Ik heb het als erg waardevol ervaren met mensen uit diverse disciplines en branches te sparren en kritische feedback te krijgen over mijn (eventuele) volgende stap.

Hoe ben je omgegaan met afwijzingen?

Afwijzingen heb ik vrij snel en goed een plek kunnen geven. Het feit dat ik de organisaties altijd heb gebeld en gevraagd heb om de argumenten voor de afwijzing, heeft hier zeker toe bijgedragen. De feedback heb ik als leerzaam ervaren en gebruikte ik in de vervolgtrajecten.

Op welke momenten heb jij weleens onzekerheid ervaren tijdens deze sollicitatieperiode?

Ik ben tijdens de sollicitatieperiode continu gefocust geweest op de nieuwe richting in mijn loopbaan die ik voor ogen had, waarbij er door een afwijzing weleens twijfel ontstond over de ingezette koers.

Hoe heb je het solliciteren vanuit een situatie zonder werk ervaren?

Ik heb de periode ‘in between jobs’ als positief ervaren. Zorgvuldig en goed voorbereid de arbeidsmarkt analyseren en solliciteren kost veel tijd. Dus het feit dat ik een periode geen werk had, was ook waardevol. Solliciteren kun je bijna zien als een fulltime job. Ook heb ik in deze periode goed kunnen werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ben je bij je huidige werkgever terecht gekomen?

Mijn huidige job als Accountmanager Leisure had ik in 2015 al op de korrel. Destijds zat ik in de laatste ronde met een andere kandidaat en was ik het net niet geworden. Toen de rol in 2018 weer voorbij kwam, heb ik opnieuw mijn kans gegrepen en heb ik de rol gekregen. Voor mij is nu de cirkel rond en heb ik de job die aansluit bij mijn ervaring waarin ik elke dag weer met passie aan de slag ga, mooie uitdagingen heb en mij persoonlijk goed kan ontwikkelen.

Tips voor mensen die zich in een soortgelijke periode bevinden:

1. Benader mensen uit je netwerk voor een kop koffie en om mee te sparren.
2. Neem voldoende tijd om helder te krijgen welke nieuwe stap bij je past.
3. Stel je open voor opbouwende feedback van mensen uit je omgeving.
4. Schroom niet om nogmaals te solliciteren bij een organisatie waar je wellicht eerder bent afgewezen voor een functie.
5. Probeer je geduld te bewaren en praat met mensen in je omgeving over deze periode.


Over de auteur:
Naomi Barnouw is loopbaancoach en talentcoach. Naomi helpt je bij het (her)inrichten van je loopbaan, het inzichtelijk krijgen van jouw unieke talenten en de mogelijkheden die het meebrengt als deze talenten ook daadwerkelijk tot bloei komen in je (werkende) leven. Naomi vindt het belangrijk om praktijkverhalen te delen, omdat deze vaak inspirerend en van waarde zijn voor anderen. Meer informatie: www.naomibarnouw.nl/