fbpx

“Vecht voor jezelf, vecht voor je baan!”

DeBroekriem 3 juli 2018

Jiali vindt als vrijwilliger DeBroekriem zelfvertrouwen terug

Jiali uit Zuid-Holland werd op haar 31ᵉ getroffen door een hersenbloeding. Ze heeft lange tijd nodig gehad om te herstellen. Intussen verloor ze haar werk als projectcoördinator in Milaan en bleek haar nieuwe baan in Nederland ook geen lang leven beschoren. Via DeBroekriem wil zij haar weg terug vinden…

 


Update:  Jiali heeft een maand na dit interview een baan gevonden en geeft het stokje graag door aan een nieuwe eventmanager in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam: www.debroekriem.nl/eventmanager/


Zeven jaar geleden werd je getroffen door een hersenbloeding. Je leven is hierdoor totaal veranderd?

“Ja, zeker als het over het werk gaat. Ik ben vanuit Milaan terugkomen naar Nederland maar het lukte mij maar niet om mijn weg terug te vinden in mijn oude beroepenveld. Tòt, tot februari van dit jaar. Ik werd aangenomen bij een start-up, die internationale vakbeurzen zou gaan opzetten. Helaas is mijn contract na 22 dagen al ontbonden. Dat lag zeker niet helemaal aan mij, maar ik merk dat ik na mijn ongeluk wel vrij onzeker ben geworden. Ik twijfel over mijn kunnen en maak me zorgen over mijn toekomst.”

Nu ben je vrijwilliger bij DeBroekriem in Schiedam en organiseren je events voor werkzoekenden. Een kolfje naar je hand?

“Ja, ik heb jaren events helpen organiseren. Ik ben afgestudeerd aan de Hotel Management School en zou ook graag weer willen werken voor een event-organisatie op het gebied van marketing. Maar ik ben ook uitstekend in te zetten als relatiemanager. Het heerlijke aan DeBroekriem is dat je heel veel ruimte krijgt om je organisatorische skills te ontdekken en ontwikkelen en ook een geweldig netwerk kunt bouwen. Mijn presentatie skills zijn nog niet helemaal top, vind ik zelf. Maar ik heb mij inmiddels aangesloten bij Toastmasters. Dit is een erg leuke sprekersclub die mij veel leren op het gebied van presentatievaardigheden.”

Waar ben je het meest trots op?

Jiali reageert direct enthousiast: “De organisatie en promotie van mijn evenementen verlopen echt goed. Ik krijg veel steun en aanmoediging van de andere vrijwilligers en dat werkt echt stimulerend. Trots op mezelf en de geweldige mensen om me heen. Intussen loopt mijn hoofd over van de ideeën! Ik heb half mei van dit jaar Een vechtershart voor je baan! georganiseerd. Dat was een combinatie van mentale en fysieke training. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vind dat je in beweging moet blijven, niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Vecht voor jezelf, vecht voor je baan! Oefening baart kunst en zeker na veel oefeningen zal je succesvol zijn.”

 

Trots op mezelf en de geweldige mensen om me heen

 

 Energie, moed en zelfvertrouwen

“Ik durf veel meer open te staan voor nieuwe uitdagingen. En als je deze ook aangaat, resulteert dat in nieuwe ervaringen en skills. Ik vond de introductietraining voor nieuwe eventmanagers ook heel verfrissend, origineel en uitdagend! Het is zeker de moeite waard om met al die andere vrijwilligers in contact te zijn en je doet zoveel ideeën op! Die training gaf me meteen enorm veel energie, moed en zelfvertrouwen. En DeBroekriem reikt je tools en handvatten aan waar je echt veel aan hebt.”

Een netwerkgesprek met een culturele festivalorganisator

“Ik ben met name goed in creatieve oplossingen, marketingstrategieën en ook met logistieke projecten kan ik goed overweg. Ik vind het bovendien leuk om mensen aan te moedigen, aan te sturen en te coachen.” En met wie zou je daar, met een goede kop koffie, eens over willen praten? “Nou, het lijkt mij erg mooi om daar een keer met een culturele festivalorganisator om de tafel te zitten, omdat ik nieuwsgierig ben naar hun zakenwereld en belevingen. Ik heb namelijk vooral ervaring in carrière- en farmaceutische evenementen.”

Tot nooit!

Mijn tip voor werkzoekenden? Jiali reageert enthousiast:“Ga ervoor! Meld je gewoon aan bij DeBroekriem en doe ervaringen op die je normaal, als je thuis blijft zitten, niet opdoet. Je kunt je aanmelden als eventmanager, maar ook als deelnemer voor de workshops. Het voelt zo goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. En het is echt bemoedigend dat velen van ons afscheid moeten nemen van DeBroekriem omdat ze een baan hebben gevonden. Tot nooit, is een slogan van DeBroekriem. Mooi gevonden vind ik dat.”