fbpx

Met DeBroekriem maak ik mezelf zichtbaar

18 juni 2018

afbeelding: Judith’s eerste workshop van DeBroekriem vond plaats bij haar voormalig werkgever

En dan ben je na 30 jaar trouwe dienst boventallig… Het overkwam Judith uit Leiden. Drie decennia lang was ze als proces- en businesscontroller een zeer gewaarderde kracht bij de Rabobank en toen verviel haar functie en was er geen plek meer voor haar. Via-via werd ze naar DeBroekriem doorgestuurd.

 

Na 30 jaar weg bij de Rabobank. Dat moet een hard gelag voor je geweest zijn.
“Leuk is anders, dat kan je wel zeggen. Ik had het erg naar mijn zin en heb in veel verschillende functies gewerkt. De rode draad in al mijn functies is: vooruitgang, processen verbeteren, mensen ondersteunen en sturen en coördineren. Ik merkte dat ik na een aantal maanden thuis zitten weer op zoek wilde naar actie, naar een doel. Maar ik vind het moeilijk om mezelf zichtbaar te maken. Een werkgever bellen, personal branding, netwerken… het zit niet in mijn natuur. Nu volg ik een traject bij de Smart Group en door deze club ben ik naar DeBroekriem gestuurd. En dat bleek een uitstekende tip want ik wil mezelf meer profileren, meer op de voorgrond treden en zelfverzekerder worden. ”

Inmiddels lijkt Judith de smaak te pakken te krijgen, zo deelt ze op LinkedIn allerlei berichten over haar rol als eventmanager, zie afbeelding.

 

 

Ik wil mezelf meer profileren, meer op de voorgrond treden en zelfverzekerder worden.


En nu zoek je een nieuwe baan?
“Ja, dat klopt. Een baan waarin ik mijn kwaliteiten om te plannen, organiseren en structureren kan combineren met mijn mensgerichte kant en coachende vaardigheden. Dan denk ik aan een functie van procescontroller, teamleider, coördinator of officemanager. Ik denk dat ik heel goed op mijn plaats ben in een MKB-organisatie die binnen een team of een proces problemen ervaart. Ik onderzoek en analyseer wat de oorzaak is en kijk daarbij niet alleen naar de processen, maar vooral ook naar het gedrag van de mensen die daarbij betrokken zijn. Want hoe goed de gemaakte werkafspraken ook zijn, als om welke reden dan ook de medewerkers er niet achter staan, zal het altijd lastig gaan.”


Je hebt veel in je mars en een schat aan ervaring. Wat kan beter?
“Ik ben sterk in een rol als ondersteuner, tweede ‘man’. Maar ik merk dat ik nog wel eens de neiging heb om op de achtergrond te blijven. Ik wil mijzelf meer ontwikkelen in het zichtbaar worden en op de voorgrond treden. Daarom is het zo fijn dat DeBroekriem mij de kans geeft om eventmanager in Leiden te zijn. Daarmee word ik gedwongen om meer te netwerken en mezelf meer te laten zien. Nu móet ik wel initiatief nemen en voor een groep gaan staan. Dat is heel goed voor mij. En zo kan ik ook doelgericht en zinvol bezig zijn en ervaring opdoen in het organiseren van events. Helemaal goed dus.”


Wat heb je geleerd als eventmanager bij DeBroekriem?
“Veel. Ik doe het alleen nog niet zo lang. Ik heb pas mijn eerste event gehouden, De Beller Is Sneller, over bellen met werkgevers. Wat al ik al snel in de gaten kreeg: als je sprekers of bedrijven benadert als vertegenwoordiger van DeBroekriem, krijg je direct veel medewerking. En dat geeft gelijk positieve energie. Zo heeft mijn oude werkgever, Rabobank, al aangegeven dat ik voor mijn komende events een ruimte bij hen kan gebruiken en ook Peter Hersbach, de spreker op mijn event, was zonder lang nadenken heel enthousiast om te komen. Ik wil binnenkort graag een event organiseren over het maken van een videopitch. Daarmee kun je je als werkzoekende echt onderscheiden en sowieso helpt het om goed te verwoorden wie je bent en wat je brengt. En het helpt mij weer in mijn streven om meer zichtbaar te worden.”

 

“Als ik sprekers of bedrijven benader namens DeBroekriem, krijg ik direct alle medewerking. Ook van mijn oude werkgever!”

 


Heb je nog een gouden tip voor andere werkzoekenden uit Leiden en omgeving?
“Ik zou ze zeker adviseren om zich aan te sluiten bij DeBroekriem en events te bezoeken. Het is fijn om ervaringen te delen en tegelijkertijd brengt elk event weer nieuwe impulsen, ideeën of inzichten. Ik kom er in ieder geval steeds weer met nieuwe energie vandaan. En als je events organiseren leuk vindt of als je jezelf wilt ontwikkelen, dan is het echt een aanrader om je op te geven als eventmanager. Ik heb, voordat ik mij aanmeldde, mijn oud-collega Nelleke naar haar ervaringen als eventmanager gevraagd. En zij was zo enthousiast dat ik mij ook heb aangemeld. Dus mocht je nog twijfelen, je kunt mij altijd contacten voor meer info.”

 


Breaking news: Een maand na dit interview heeft Judith een baan gevonden! Dit betekent dat haar positie binnen DeBroekriem beschikbaar is. Ben je in-between-jobs en wil jij een keer een event organiseren? Meld je dan nu aan als eventmanager bij DeBroekriem!


Judith Oudshoorn

Judith (LinkedIn)

Ik ben altijd op zoek naar vooruitgang. Dit kan zijn in de manier van werken maar ook ontwikkeling van mensen. Ik zoek een functie waarin ik mijn kwaliteiten om te plannen, organiseren en structureren kan combineren met mijn mensgerichte kant en coachende vaardigheden.