fbpx

Vacaturecafé Zwolle

28 november 2017

DeBroekriem en MKB regio Zwolle nodigen op 7 december 250 werkzoekenden uit voor het Vacaturecafé bij PEC Zwolle. Tijdens het Vacaturecafé zijn werkgevers aanwezig met vacatures en gemotiveerde werkzoekenden kunnen zich voorstellen. Verder kunnen werkzoekenden in gesprek met een loopbaancoach en worden er diverse workshops gegeven.

 


Op https://www.debroekriem.nl/event/vacaturecafe-regio-zwolle/ vind je informatie over het Vacaturecafe en kan jij je gratis inschrijven.


Gratis sollicitatieworkshops bij het Vacaturecafé

Alle deelnemers kunnen bij het Vacaturecafé regio Zwolle in ieder geval aan één workshop deelnemen. Als je je aanmeldt op https://www.debroekriem.nl/event/vacaturecafe-regio-zwolle/, dan kun je aangeven welke workshop je voorkeur heeft en dan proberen we voor jou een ticket te reserveren voor die specifieke workshop. Ook kun je ter plekke nog een workshop-ticket bemachtigen bij de inschrijfbalie op de beursvloer. Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er vier verschillende workshops van 45 minuten die elk tweemaal worden aangeboden. Je ontvangt na inschrijving een mail met daarin een toegangsbewijs voor een workshop, zorg wel dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent, anders kan jouw ticket aan iemand anders worden gegeven.

  • Workshop: Een cv dat werkt

Op de huidige arbeidsmarkt is het van groot belang dat jij met jouw cv opvalt en aan tafel komt bij die leuke werk-of opdrachtgever. Een werkgever besluit vaak al binnen 6 seconden of jouw cv de moeite waard is om verder te lezen. Zorg er dus voordat jouw cv opvalt en uit die grote stapel met andere sollicitanten wordt geplukt. Elke maand organiseert SollicitatieLAB de cv van de maand verkiezing. Inmiddels voor het vijfde jaar. Ze zijn daarom goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cv gebied. In de cv bingo, kun jij jouw cv toetsen aan de laatste ontwikkelingen en krijg je de nodige tips om je cv 2018 proof te maken. Zorg dat je een papieren versie van je cv bij je hebt.

  • Workshop: Solliciteren met LinkedIn

Een workshop gericht op solliciteren via LinkedIn!  Recruiters en personeelsmanagers speuren meer en meer online naar die ene geschikte kandidaat. Hierbij is LinkedIn veruit het meest gebruikte platform. LinkedIn is een netwerksite en daarom gaan we het hebben over het leggen van contact. Met wie leg je contact, hoe doe je dat en waarom eigenlijk? Netwerken is voor veel mensen een beetje ‘eng’. Dat is helemaal niet nodig; netwerken is leuk! LinkedIn is hier uiterst geschikt voor en het netwerk dat je opbouwt, is erg waardevol. Expert in profileren en solliciteren Ronald Kloens deelt en bespreekt praktische tips die je direct kan toepassen om je profilering op LinkedIn een boost te geven.
  • Workshop: Introversie en solliciteren

Succesvol solliciteren zonder jezelf te verkopen, het kan!
Veel mensen vinden het lastig om zichzelf overtuigend te presenteren tijdens sollicitatiegesprekken. Ze worden zenuwachtig van het idee dat zij zichzelf moeten verkopen, en dat roept spanning op. Herken je dat? Er is hoop! Het is namelijk helemaal niet nodig is om jezelf te verkopen als je succesvol wilt solliciteren. Je hoeft niet te veranderen in een opschepperige praatjesmaker om een ijzersterke indruk te maken. In deze workshop leer je hoe je je sterke punten overtuigend naar voren kunt brengen op een manier waar je je prettig bij voelt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: effectief communicatiegedrag, verschillen tussen extraverte en introverte mensen, en stappen zetten met de groeimindset.
  • Workshop:  Storytelling

Hoe ziet jouw ideale baan eruit? Heb je daar beelden bij? Kan je in de juiste woorden uitleggen wat je zou willen doen? Weet jij wat er precies voor nodig is om jouw ideale baan te bemachtigen? Wat belemmert jou daarin? Wat of wie zou jou daarbij kunnen helpen?
Tijdens de workshop ‘Op weg naar jouw ideale baan’ onderzoek je aan de hand van ‘De Reis van de Held’ hoe jouw ideale baan eruit zou kunnen of zelfs ‘moeten’ zien. Je bent tenslotte de held in jouw eigen verhaal, ook in jouw zoektocht naar een baan. Je geeft er woorden en beelden aan, zodat het voor jou ook uiteindelijk makkelijker wordt om die ideale baan te vinden.

 

 


Op https://www.debroekriem.nl/event/vacaturecafe-regio-zwolle/ vind je informatie over het Vacaturecafé en kan jij je gratis inschrijven.