fbpx

Hoe trek jij die aantrekkende arbeidsmarkt naar je toe?

Charlotte Doffer 21 augustus 2018

Het kan je niet ontgaan zijn: de arbeidsmarkt trekt aan. Sterker nog, er is zó veel vraag naar nieuwe werknemers, dat recruitmentbureaus recruiters inschakelen voor de functie recruiter… Ironisch, niet?

Toch is die aantrekkende arbeidsmarkt niet per se iets positiefs wanneer je daar weinig van merkt. Gelukkig zijn er manieren waarop je hiervan kan profiteren. Bij deze 3 tips om die arbeidsmarkt naar je toe te trekken!

1. What’s new?

Blijf op de hoogte van de actualiteiten in de branche waar jij een functie zoekt. Zo kan je beter inspelen op de behoeftes van jouw potentiële werkgever – zowel in je cv als tijdens je sollicitatiegesprek. Daarnaast laat je op deze manier zien dat je geïnteresseerd bent in je vakgebied. Tip: stel een google alert in op kernwoorden die met jouw werkveld te maken hebben. Dan word je per mail direct op de hoogte gehouden van alles dat speelt – of van een nieuwe vacature die online verschijnt.

2. Switch!

Verbreed je horizon en kijk eens naar andere branches! Wellicht is er een branche die jouw talenten en competenties nu harder nodig heeft. Of misschien is dit het moment om die carrièreswitch te maken naar een beroep waar meer krapte heerst? Mocht de nood hoog zijn, dan is het geen gek moment om een omscholing te overwegen. Tip: wil je eens een kijkje in de keuken nemen bij een andere organisatie? Houd dan de Nationale Werkbezoekdag in de gaten!

3. Laat jouw talent zien op die arbeidsmarkt

Leg nadruk op jouw talenten en kwaliteiten wanneer je solliciteert. Zorg ervoor dat, wanneer een potentiele werkgever of recruiter een blik werpt op jouw LinkedIn-profiel of cv, hij of zij deze er gelijk uit kan halen. Bij een aantrekkende arbeidsmarkt wordt werkervaring of scholing steeds minder belangrijk; het hebben van de juiste competenties en een goede motivatie steeds meer. Zet die dus lekker in de spotlight!

 


 Auteur: Charlotte Doffer (LinkedIn)

Charlotte is contentredacteur in het kernteam van DeBroekriem. Van LinkedIn-berichten en nieuwsbrieven tot blogs en video’s: zij houdt zich bezig met alle geluiden die vanuit DeBroekriem klinken.

Zij stelt zich hier graag even voor!