fbpx

Toe aan een nieuwe uitdaging!

Wenneke Ong, 20 maart 2019

Ik lees het regelmatig als tekst in een Linkedin profiel. Deze zin wordt al zo’n kleine 20 jaar gebruikt. Ooit bedoelde men echt: ik wil iets nieuws, het nieuwe moet voor mij uitdagend zijn. Het klonk toen ook flitsend en snel. Nu, 20 jaar later, wordt er vaak mee bedoeld: ik sta open voor een nieuwe baan. En soms valt het samen: Je bent werkzoekend EN de nieuwe werkplek moet uitdagend zijn. Je wilt niet zo maar van alles doen.

Maar wat is dan voor jou ‘uitdagend’?

Wat ik in de praktijk vaak hoor is dan: ja, dat weet ik ook niet hoor, maar dan weet de vacaturehouder dat ik op meer plekken inzetbaar ben. In feite vraag je dan van de vacaturehouder om te onderzoeken of jij op zijn/haar functie past. Als je het niet weet, hoe moet een ander die jou nog niet kent het dan wel weten? Dus, maak duidelijk wat je zoekt bij het bekijken van vacatures en organisaties! Zo kan je ook gerichter netwerkgesprekken voeren.

Bepaal je talenten

In mijn werk zet ik het Talentenpaspoort van Peter Monsieurs in om talenten te bepalen. Het uitgaan van talenten geeft meer informatie over wat echt bij je past dan uitgaan van competenties.

Bijvoorbeeld:
Ik ben competent in notuleren, ik heb dat jaren gedaan. Het kost mij echter energie en geeft mij geen energie. Dus als ik deze competentie veel moet toepassen ga ik mijn werk steeds minder leuk vinden.

Met het Talentenpaspoort wordt gekeken naar jouw rationale talenten (denkstijlen) en jouw emotionele talenten (passies, drijfveren). Dit geeft zicht op jouw potentieel, jouw goud. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft, maar ben wel voorzichtig om iemand ‘zo maar’ talenten toe te dichten, vandaar het Talentenpaspoort. Het kan best zijn dat een talent nog latent is, dus nog tot ontwikkeling moet worden gebracht. En misschien ligt daarin wel precies jouw uitdaging! Dus probeer dit voor jezelf is op te schrijven.

Maak duidelijk wat je zoekt!

Talenten, interesses en jouw werkervaring/opleiding vormen samen jouw zoekprofiel.

Als je weet wat je wilt dan kan je stappen in de juiste richting zetten. Het lijkt een kluwen van wensen, dromen, werkervaring, eisen, etc. Maar neem de tijd om die kluwen te ontwarren, zodat duidelijk wordt wat je zoekt!

Want…

  • “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en zoek daarom een werkplek waar ik een project kan leiden waar commerciële targets worden gesteld.”
  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging waar ik aan een duurzame samenleving kan bijdragen en mijn kennis op het gebied van voeding en onderzoek kan inzetten.”

…klinkt toch veel persoonlijker dan: ik ben toe aan een nieuwe uitdaging!

Heel veel succes!


Over de auteur:
Loopbaanprofessional en talentcoach Wenneke Ong heeft in de afgelopen 25 jaar vele afdelingen en organisaties begeleid. Ze heeft meer dan 2000 medewerkers gecoacht, individueel en in groepen. De vragen die ze hadden zijn heel divers, van zakelijk tot zeer persoonlijk. Dit werk doe ik met hart & ziel. Dat betekent niet dat ik er ben, ik blijf me altijd actief verder ontwikkelen. https://wloworkandlife.nl/wenneke-ong/