fbpx

Succesvol zijn is een kwestie van mentaliteit

Sabriye Aydin 16 augustus 2016

“Heb je een beetje talent en veel mentaliteit, dan kun je al succesvol zijn”, aldus Gerard Werkhoven tijdens de Collegetoer van DeBroekriem. Gerard is oprichter van Steppin ‘ Out, consultant voor ondernemers en gastspreker bij DeBroekriem.

 

Van ondernemer naar consultancyGerard Werkhoven

Gerard Werkhoven begon succesvol een tweedehands kledingwinkel Steppin’ Out. Nadat het uitgroeide tot een winkelketen met diverse filialen, besloot hij een andere koers te varen. De verantwoording was toegenomen, de crisis sloeg toe en zijn gezondheid had aandacht nodig. Hij nam al zijn ervaringen mee en besloot te starten als consultant. Hij geeft nu advies aan ondernemers en deelde eerder deze maand zijn verhaal bij een event van DeBroekriem.

 

Hoe kun je ondernemend denken?

Je heeft geen ondernemer te zijn om te leren van Gerard’s ervaringen. Ook als werkzoekende is het bijvoorbeeld belangrijk om jezelf te profileren en een Personal Brand te creëren. Zo geef je aan wat jij voor een ander kan betekenen, wat jouw meerwaarde is en wat jou uniek maakt. En ‘klanten’ kun je vertalen naar werkgever of opdrachtgever. Uiteraard is het ook als werkzoekende belangrijk om gezond te zijn en in balans te blijven.

 

8 tips waarmee je succesvol zult zijn als ondernemer

De succesformule van Gerard bestaat uit 8 tips! Ben jij op zoek naar een baan in loondienst? Vertaal dan voor jezelf de tips naar je eigen situatie.

 

  1. Klantenservice is cruciaal voor succes. Zorg dat je klanten tevreden zijn. Behandel hen vriendelijk, neem ze serieus en creëer een beleving. Zorg dat ze enthousiast zijn en fans van je worden. Zij zullen de ambassadeur zijn van jouw merk (winkel, zaak, dienst).
  2. Werk met mensen samen waar het mee klikt. Vraag input aan je teamgenoten of personeel over de gang van zaken en wat verbeterd kan worden.succesvol team
  3. Een ‘nee’ betekent altijd: naar de volgende. Blijf niet hangen in de afwijzing, maar schakel door.
  4. Mentaliteit is alles! Heb je veel talent en een beetje mentaliteit, dan word je niet succesvol. Heb je een beetje talent en veel mentaliteit, dan kun je succesvol zijn.
  5. Als er iets niet goed gaat, zoek dan hulp en neem een expert in de arm. Laat angst niet regeren.
  6. Volg trainingen en werk met coaches samen aan je doelstellingen. Door persoonlijke ontwikkeling groei je enorm.
  7. Zelfkennis is belangrijk. Onderzoek wat je goed af gaat en delegeer taken waar je minder goed in bent.
  8. Zorg goed voor jezelf en slaap voldoende. Creëer rituelen die je energie geven. Eet groenten en fruit. Sport regelmatig en mediteer.

 

Bij DeBroekriem organiseren ze maandelijkse tientallen sollicitatie-trainingen, maar dus ook Collegetoers met inspirerende sprekers, kijk op de agenda voor een bijeenkomst bij jou in de buurt.

 

 


 

sabriy aydinSabriye Aydin (website: http://sabriyeaydin.nl/)

“Ik ben beschikbaar als webredacteur. Ik heb mijn studies gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit. Ik studeerde Maatschappijgeschiedenis en specialiseerde mij in het vak media. Mijn expertise is content beheer/ management en design. Ik betreed graag onbekende paden. Gedreven door mijn nieuwsgierige inslag en inventiviteit, weet ik prille projecten vorm te geven. Door mijn inzicht en ruime ervaring met webredactie en communicatieadvies, ben ik in staat een creatieve vertaling te maken naar webteksten en beelden. De rode draad in mijn werk is het schrijven van webteksten, communicatiemiddelen ontwikkelen, nieuwsbrieven verzorgen, advies geven over de navigatiestructuur, gebruikersvriendelijkheid en lay-out.”