fbpx

Stressloos op zoek naar een nieuwe baan!

Charlotte Doffer 11 september 2018

De zoektocht naar een nieuwe baan kan aardig wat spanning met zich meebrengen. Werk zoeken is immers hard werken. Vacatures zoeken, LinkedIn onderhouden, brieven schrijven, netwerkgesprekken regelen, bellen… Hoe kan je nou stressloos solliciteren? In deze blog geven we 3 tips!

1. Afwisseling!

Begin de ochtend met solliciteren. Solliciteren is een taak waar veel werkzoekenden tegenop zien: je kunt er maar beter gelijk mee beginnen, dan is het maar achter de rug. Pak een lekkere kop koffie, ga ergens zitten waar je je goed kan concentreren en probeer zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Daarna is het tijd voor jezelf. Maak bijvoorbeeld een welverdiende, gezonde maaltijd, haal een frisse neus, maak een wandeling, ga sporten, lees een goed boek.

2. Wat ging er goed vandaag?

Schrijf elke avond, voor je gaat slapen, 3 positieve dingen van de dag op. Wat gaf jou een goed gevoel vandaag? Die ene sollicitatiebrief die de deur uit is, dat ene netwerkgesprek, of misschien die work-out die lekker ging, of die taart die je bakte vandaag. Maakt niet uit wat het is: zolang het je maar positieve energie geeft. Op deze manier ga je met een goed gevoel slapen en sta je morgen fris en fruitig weer op.

3. Doe waar je blij van wordt!

Je bent veel meer dan een werkzoekende. Zoals bij werkend Nederland een baan niet de enige identiteit is, zo is werkzoekend zijn ook niet het enige dat jij bent. Het klinkt misschien gek, maar geniet van het feit dat je nu even niet onder de pannen zit bij een werkgever. Maak gebruik van deze periode door meer dingen te doen waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Straalt dit van je af, dan gaat je potentiële werkgever dat ook zeker zien tijdens je volgende sollicitatiegesprek.


 Auteur: Charlotte Doffer (LinkedIn)

Charlotte is contentredacteur in het kernteam van DeBroekriem. Van LinkedIn-berichten en nieuwsbrieven tot blogs en video’s: zij houdt zich bezig met alle geluiden die vanuit DeBroekriem klinken.

Zij stelt zich hier graag even voor!