fbpx

Stop met denken, kom in actie!

Wilma Licht, 12 augustus 2019

Het is als werkzoekende niet altijd eenvoudig jezelf overeind te houden en gemotiveerd te blijven. Je solliciteert je drie slagen in het rond, je voert netwerkgesprekken en je volgt workshops om maar zoveel mogelijk kansen te creëren. Bij elke afwijzing nemen de twijfels en onzekerheid toe. Je vraagt je af of je op de juiste weg bent en wel met het juiste bezig bent. Met deze 3 tips zorg je ervoor dat je positief blijft en in actie komt!

Bovenstaande zorgen kunnen je zo in de weg gaan staan dat het niet meer lukt om energiek te blijven zoeken naar die superleuke baan. Jouw droombaan! Er komen steeds meer negatieve stemmetjes in je hoofd:

• ‘Wie zit er nu op mij te wachten?’
• ‘Het is vast een stom idee.’
• ‘Waarom zal ik nu nog veranderen?’
• ‘Ik ben te oud.’

Allemaal negatieve gedachten die je belemmeren om te handelen en soms lijkt het alsof je helemaal niet meer in beweging kunt komen.

Hoe vind je weer de inspiratie en de energie?

Ken je de uitdrukking: ‘Stilstaan is achteruitgaan’? Dan weet je gelijk, dat niets doen je niet helpt naar die droombaan. Sterker nog; je wordt steeds verder terug geworpen en gaat steeds meer van jezelf afstaan. Dus…… stop met denken, kom in actie!

Ik hoor je denken: Maar hoe dan?!

Tip 1: Bewustwording

Negatieve gedachten ontstaan door vastgezette overtuigingen en ervaringen uit het verleden. Je bent je er niet eens altijd van bewust. De eerste stap is dus bewustwording van de overtuigingen en de gedachten die jou belemmeren om positief in actie te komen.

Tip 2: Baas over jouw gedachten

Zorg dat jij jouw gedachten de baas blijft en buig de belemmerende overtuigingen om naar positieve. Jij bent degene die jouw hoofd zo vol stopt met die negatieve gedachten. Dus als jij ze erin kunt stoppen, dan kun je ze er ook weer uit te halen. Je kunt je wapenen tegen wat anderen zeggen. Jij kan ervoor zorgen dat omstandigheden jou niet negatief beïnvloeden.

Tip 3: Vallen en opstaan

Durf te vallen en te falen. Als je iets wilt bereiken, gaat dat altijd gepaard met vallen en opstaan. Een kind leert ook niet lopen zonder te vallen.

Problemen blijven terugkomen als je ze niet aanpakt. Veroordeel jezelf niet als je een fout maakt of als iets tegenzit, maar leer ervan. Bedenk wat je een volgende keer anders kunt doen.

En weet, elke tegenslag die je trotseert, zal je sterker én wijzer maken!


Over de auteur: 
Wilma Licht is profileringsbegeleider en eigenaar van Licht op Spreken. Zij begeleidt professionals in hoe zij zich vakkundig en met overtuiging kunnen presenteren. Door hen stap voor stap te begeleiden in personal branding en eigenaarschap, weet zij het beste in iedereen naar boven te halen. Wilma zet mensen in hun kracht en is in staat om in korte tijd bij de kern van een probleem te komen. Meer informatie: