fbpx

Stilte, vertrouwen en brainstormen

Auteur: Eventmanager Anita Seinhorst, 8 februari 2015

De uitnodiging is uitnodigend: “Kom in beweging met wandelcoaching”. Wandelcoaches Nicole van Balveren en Sascha Roosen begeleiden de groep bestaande uit zes mannen en drie vrouwen. Vanuit Koffieboerderij `Groot Nibbelink`lopen we richting het Idinkbos.

Galloways

Het eerste gedeelte lopen we in stilte en het tempo vertraagd. Een ieder geniet van de natuur. De regen komt (nog) niet en een herfstachtige wind raast over het land. Onderweg zien we links de galloways, in de lucht horen we de vogels en de landelijke geur prikkelt de neus. De vertraging brengt rust en er ontstaat ruimte voor iets nieuws.

Genieten

Via het Pannenkoekenpad lopen we het bos in, gedurende de tocht zullen we ontdekken dat wij niet de enigen zijn die van deze mooie plek genieten. Een hardloopster, een mountainbiker, eigenaren die hun honden uitlaten, een enkelspan waarbij de menner wordt vergezeld door bijrijder en honden, kortom genieten.

Vertrouwen

We een begeleidingsoefening in tweetallen. Eerst mag de begeleide de ogen sluiten en de leider houdt op verzoek de arm vast, via een stokje of de begeleide vervolgt zonder hulp het pad. Loop je aan de arm of hand, of loop je liever alleen met aanwijzingen van je leider? Ervaar het verschil..

Brainstormoefening

Wat valt je op en dit in combinatie met een persoonlijke vraag. Via een smal, soms glibberig pad op een iets breder tamelijk vlak paadje en daarna een nog breder egaler pad. Het uitzicht leert je elke keer iets nieuws. We maken notities met betrekking tot de ingevingen en inzichten die we krijgen.

Ik ben..

Neem een voorwerp mee of maak een foto welke jou aanspreekt. Daarna vraagt Nicole woorden op te schrijven welke ons te binnen schieten bij dit voorwerp. Vervolgens mag iedereen een kaartje trekken en hier staan inspirerende teksten op vermeld. De woorden schrijven we op het kaartje en er ontstaat een bijzonder effect wanneer we ze persoonlijk maken door er ‘ik ben’ boven te schrijven.

Stap er overheen

Als we het bos uitgaan stappen we over een tak en staan zo even stil bij wat we achter laten en meenemen uit het bos. Een inspirerende en leerzame oefening, waarbij de stilte soms nog wel wat langer had mogen duren! Dank aan de wandelcoaches!