fbpx

Sandra Delvers

Als recreatief ruiter heb ik het welzijn van mijn paard hoog in het vaandel staan. De prettige omgang tussen mij en mijn paard staat voor mij op de eerste plaats. Daarnaast hou ik het werk voor mijn paard leuk en afwisselend.
In 2007 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik heb daarna gewerkt als gezinsvoogd voor kinderen of ouders met een beperking.

Als ik vertel dat ik paardencoach ben, denken veel mensen dat ik paarden behandel. Maar niets is minder waar. Binnen de paardencoaching zet ik paarden in om mensen te coachen. Ik zie het paard als mijn co-therapeut en ik laat het paard dan ook altijd zijn eigen inbreng doen.

Als coach is het mijn taak je bewust te maken van de reactie van het paard en jou hiermee in staat te stellen in contact te komen met je gevoel. Soms kan dit erg confronterend zijn.Zodra je je bewust bent van bijvoorbeeld belemmerende factoren, niet-helpende gedachten en patronen, kunnen we dingen gaan veranderen. Het nieuw-aangeleerde gedrag kan worden geoefend met de paarden.