fbpx

Solliciteren is een sociaal proces

Annewil Hooijer 4 november 2014

Het carrièrelandschap verandert snel. Als paddenstoelen schieten de sollicitatieblogs uit de grond. Tips voor je cv, LinkedIn en sollicitatiebrief worden veelvuldig opgesomd en gedeeld. Voor de welwillende werkzoeker is er genoeg leesvoer om de werkweek vol te maken. Maar solliciteren blijft in de kern altijd een sociaal proces. Dus kan het geen kwaad om je af en toe bloot te stellen aan wat menselijke interactie. Vandaar DeBroekriem.

Droombaan… weten we eigenlijk wel wat we het liefst doen?

Droombaan

Het thema van het event dat ik in Doetinchem bezocht was het verbeteren van je sollicitatievaardigheden. Bij binnenkomst viel mij vooral de open houding op van alle aanwezigen. Niet zo gek, gezien de aard van het evenement, maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Veel organisaties, projecten en vacatures die ons op weg kunnen helpen naar onze droombaan kwamen aan bod. Droombaan, nog zo iets. Weten we eigenlijk wel wat we het liefst doen? Mijn goedbedoelde brede inzetbaarheid werd al gauw aan de kaak gesteld. Ik realiseerde me dat de vragen van de overige deelnemers leidden tot inzichten en dat specifiek zijn in wat je zoekt anderen helpt jou te helpen.

 Zelfs als doorgewinterde sollicitatieveteraan valt er iets nieuws te leren

Sollicitatietools

Het event startte met het maken van een professionele cv- en LinkedIn-foto, wat de weg vrij maakte voor LinkedIn-deskundige Mark. Sparren met cv-expert Frank en, niet te vergeten, netwerken aan de bar. De frisse blikken van anderen op mijn sollicitatietools gaven een duidelijk beeld van hoe recruiters mijn cven LinkedIn profiel bekijken. En dan is er zelfs voor de doorgewinterde sollicitatieveteraan iets nieuws te leren!