fbpx

Solliciteren is een fulltime baan

Marlous Boogaardt | deelnemer DeBroekriem 27 maart 2014

Daar zit ik dan, thuis op de bank. Mijn vriend is naar zijn werk en ook mijn vriendinnen zitten op kantoor. Een lange dag strekt zich voor mij uit. Solliciteren is een fulltime baan, maar soms ben ik het helemaal zat. Dan wil ik iets anders doen. Mensen ontmoeten of een leuke cursus volgen…

Nu heb ik de tijd! Omdat een WW-uitkering geen vetpot is, wil ik hieraan niet te veel geld uitgeven. Daarom ben ik op zoek gegaan naar verschillende goedkope of zelfs gratis activiteiten en cursussen die je kan doen als je even geen zin hebt om te solliciteren.

DeBroekriem

De afgelopen maanden heb ik veel gehad aan DeBroekriem. Een organisatie speciaal voor mensen ‘in-between-jobs’. DeBroekriem organiseert verschillende workshops tijdens kantooruren. Zo ontmoet je mensen én je leert een hoop. Gisteren deed ik bijvoorbeeld mee aan de Mini-Talententafel. Tijdens deze workshop besprak ik loopbaanthema’s die voor mij op dit moment spelen met mijn collega baanzoekers. De workshop werd gehouden onder leiding van loopbaancoach Maartje Koppen. Omdat alle tien de deelnemers in hetzelfde schuitje zitten, ontstond er aan tafel al snel een open sfeer. Iedereen herkende elkaars verhalen en men gaf goede tips. Geïnspireerd fietste ik weer naar huis.

Andere activiteiten

De activiteiten van De Broekriem zijn niet allemaal werkgerelateerd. Vorige maand heb ik bijvoorbeeld een workshop yoga gevolgd. Ook wordt er gesproken over een hardlooptraining en misschien zelfs een buikdansles. Kortom: genoeg activiteiten om je bezig te houden. De borrel achteraf is ook altijd gezellig. Bovendien is het uitstekend voor je netwerk: iedere cursus ontmoet je weer nieuwe mensen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want alle workshops zijn gratis!