fbpx

5 tips om jezelf als werkzoekende fit te houden

Annemieke Methorst 5 juli 2016

Solliciteren en vitaliteit

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan kost dit veel tijd en energie. Het helpt het je als je er af en toe op uit trekt. Weg van je laptop, vacatures en lopende sollicitaties. Even je hoofd helemaal leeg maken.

 

Vitaliteit is een belangrijk onderdeel in je dagelijks leven om fit te blijven. Vitaliteit bestaat uit 4 dimensies namelijk; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Vier thema’s waar DeBroekriem deze zomer sollicitatietrainingen in organiseert. Dit om jou als werkzoekende fit en vitaal te houden bij het solliciteren en jou dichterbij een baan te helpen.

5 tips om jezelf als werkzoekende fit te houden

 

Tip 1: Doe minder, bereik meer; de hele dag solliciteren heeft geen zin. Maak een weekplanning wanneer je vacatures gaat zoeken, wanneer je op pad gaat om te netwerken of wanneer je een workshop gaat volgen bij DeBroekriem.

 

Tip 2: Blijf actief! Kom in beweging, dat sporten gezond is weten we wel. Heb je er toch geen zin in? Ga in ieder geval een blokje om. Zo haal je een frisse neus en heb je weer hernieuwde energie.

 

Tip 3: Zet je wekker! Zorg voor regelmaat. Als je niet op je werk hoeft te verschijnen om half 9, is het oh zo verleidelijk om je nog een keer om te draaien, regelmaat zorgt echter voor structuur in jouw sollicitatieweek.

 

Tip 4: Let op je eetpatroon: Eten is gezond! Gezond eten geeft je energie. Nu je wat meer tijd in een dag te besteden hebt, is koken best een leuke bezigheid, toch?!

 

Tip 5: Denk positief! Zorg dat je positief blijft in de periode dat jij een nieuwe baan zoekt. Ga met mensen sparren die jou energie geven of met mensen die een baan hebben die jij ambieert! Hierdoor blijf jij actief.

 

Wat ga jij deze zomer doen om fit te blijven? Deel het hieronder in een reactie, ik ben benieuwd!


Annemieke MethorstAuteur: Annemieke Methorst
Twitter: @anmethorst

Annemieke is werkzaam als HR-/Projectmanager in het kernteam van DeBroekriem. Na een carrière in de bankwereld zet zij zich nu in om met events van DeBroekriem werkzoekenden aan een baan te helpen.
Ze begeleidt en coacht vrijwilligers van DeBroekriem bij het organiseren van hun events.