fbpx

Werken in de zorg

11 mei 2018

Stichting DeBroekriem heeft een partnership met de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn-Heuvelrug en daarom organiseren we dit jaar tientallen netwerkbijeenkomsten en workshops in de regio Zeist. De Sociale Dienst is een actieve organisatie en doet er alles aan om werkzoekenden perspectief te bieden. Deze maand hebben ze in Zeist zelfs een pop-up winkel geopend om werkzoekenden te verleiden om in de zorg te werken. In de zorg is er namelijk een schreeuwend tekort aan personeel en volgens UWV zijn er ruim 120.000 vacatures!


bron: AD

Zorgorganisaties openen winkel in Zeist om personeel te werven

Wie een baan zoekt in de zorg kan terecht in de SKOUT-winkel van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. De winkel is een maand open om personeel te werven in de zorg en welzijn. In de winkel presenteren verschillende zorgorganisaties zich.

SKOUT zoekt talenten

Een opleiding of achtergrond in de zorg is geen pre om in deze sector aan de slag te gaan. Het samenwerkingsverband kijkt niet naar diploma’s, maar naar talent. De talenten krijgen vier jaar lang de tijd om zich te ontwikkelen. De zorgorganisaties bieden de kandidaten een baan die past bij de getoonde talenten en vaardigheden. In de tijdelijke winkel kunnen kandidaten ontdekken welke talenten ze hebben en hoe deze toepasbaar zijn in de zorg en welzijn.

In mei worden er diverse workshops georganiseerd bij SKOUT, zie Agenda.


DeBroekriem organiseert op 21 november 2018 opnieuw de Nationale Werkbezoekdag. Dit is ook een perfecte mogelijkheid voor werkzoekenden om inzicht te krijgen in de zorg-branche!