fbpx

Schiet jij met hagel of heb je je doel in het vizier?

Jeanet Visscher, 29 juli 2019

“Ik wil zo snel mogelijk een andere baan. Ik reageer op veel vacatures, maar toch word ik steeds afgewezen. Wat doe ik verkeerd?” vraagt een dame mij in ons kennismakingsgesprek. Als ik haar wat vragen stel, blijkt al snel wat er aan de hand is: Deze dame schiet met hagel en heeft nog geen doel in haar vizier!

Hoe solliciteer jij?

Solliciteer jij lukraak op vacatures die voorbij komen en waarvan je denkt dat ze wel ‘ongeveer’ bij je zullen passen? Wil je zo snel mogelijk een andere baan, omdat je niet langer dan nodig in de WW wilt zitten?
Ik maak vaak mee dat mensen op deze manier solliciteren en denken: ‘ik wil niet te lang zonder werk zitten! Wat zullen mensen dan van me denken, en hoe moet het dan verder?’

“Het zal wel aan mijn cv of motivatiebrief liggen”

Het raakt me als ik deze mensen zie worstelen en bij mij komen met de vraag: “waarom krijg ik steeds een afwijzing of word ik niet eens uitgenodigd?” Regelmatig geven ze het cv of de motivatiebrief de schuld. Die zal wel niet goed genoeg zijn, want naar eigen zeggen voldoen ze toch echt wel aan de gevraagde eisen van de vacature.

Vaak verbaast het me echter niet dat ze een afwijzing krijgen. Op de vraag ‘wat zoek je precies?’ krijg ik meestal als antwoord dat ze eigenlijk helemaal niet goed weten waar ze concreet naar op zoek zijn.

En dáár gaat het vaak mis!

Want lukraak solliciteren op vacatures die ‘wel iets hebben waar je goed in bent en wat wel ongeveer past’, is in mijn ogen hetzelfde als met hagel schieten: als je maar genoeg hagel verschiet, is er vast wel een keer eentje raak!

Het kan ook anders!

Waarom zoveel tijd verspillen door met hagel te schieten, als je ook heel gericht je doel in het vizier kunt krijgen en met scherp kunt schieten? Waarom lukraak op vacatures reageren, als je ook heel gericht kunt zoeken naar werk dat helemaal bij je past?

Dat vraagt om een investering

Een investering in tijd, energie en geld om goed uit te zoeken wat bij je past voordat je begint te solliciteren. Als jij weet wat je precies wilt, waar jouw kwaliteiten liggen en wat voor jou belangrijk is in je werk, wordt het zoeken naar een geschikte vacature veel gemakkelijker, en kun je je richten op werk dat echt bij je past!

Jouw zoektocht naar een nieuwe baan is dan geen schieten meer met hagel, hopend op een ‘lucky shot’. Integendeel, je hebt duidelijk je doel in het vizier en gaat gericht op zoek naar een functie die helemaal aansluit bij jouw kwaliteiten, interesses en mogelijkheden.

Hulp om je vizier goed te kunnen richten

Dus neem de tijd om eerst op onderzoek bij jezelf uit te gaan en scherp te krijgen wat het beste bij je past. Vind je het lastig om dit alleen te doen? Praat erover met anderen, vraag om hulp of ga in gesprek met een loopbaancoach.


Over de auteur:
Jeanet Visscher is loopbaan- & lifecoach voor mensen die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier en voldoening halen uit hun werk en leven. Meer informatie vindt je hier. Vraag het gratis e-book ‘Maak werk van je toekomst’ aan.