fbpx

Schaamteloos de dag plukken!

Pieter Vermeer 29 april 2014

Terwijl buiten de zon scheen en de terrassen vol zaten gingen we met 60 man aan de slag tijdens een workshop over ‘Personal Branding’. Ik vond het bewonderenswaardig dat al deze mensen naar een zaal in Eindhoven kwamen voor een event van DeBroekriem. Heeft dit te maken met de intrinsieke motivatie om nieuwe dingen te leren, om sollicitatievaardigheden te verbeteren, om nieuwe mensen te ontmoeten, of wellicht ook omdat de omgeving van je verwacht dat je als werkloze alles moet doen voor die ene missie: het vinden van een baan?! 

Werk zoeken is hard werken

Het is geweldig dat de werkzoekenden bij DeBroekriem actief en gedreven zijn. Dat is ook belangrijk –  zelfs noodzakelijk – om succesvol te zijn in je zoektocht. Werk zoeken is namelijk een fulltime baan. Vacatures zoeken, brieven schrijven, netwerkgesprekken regelen, vakbladen lezen, beurzen bezoeken, social media onderhouden, uitzendbureaus bellen, vrijwilligerswerk doen en daarmee zorgen dat mensen aan jou denken als er ergens een vacature vrij komt…

Geniet van de ruimte

Echter, je bent méér dan een werkzoekende. Zoals bij werkend Nederland een baan niet de enige identiteit is, zo is werkzoekend zijn ook niet het enige dat jij bent. Je zit in een periode tussen twee banen en deze periode is voor de meesten tijdelijk. Straks heb je weer een baan en ben je alle dagen “onder de pannen”. Als in-between-jobber kun je je eigen tijd vrij indelen. Grijp deze periode dan ook aan om naast die ene missie – het vinden van een baan – ook tijd te nemen voor jezelf en voor zaken waar je normaal niet aan toe komt. Probeer naast het solliciteren ook te genieten en nieuwe dingen te doen.

Ga eens op donderdagochtend naar de bouwmarkt om verf te kopen om je huis op te frissen. Of zoek een hardloopclubje om te trainen voor een hardloopwedstrijd. Of ga een keer op een zonnige woensdagmiddag op een Eindhovens terrasje zitten!

PS: Hoe pluk jij de dag?