fbpx

In de pers: Van vrijwilliger bij DeBroekriem tot zelfstandig ondernemer

De Loop, 4 september 2018
Onlangs verscheen in De Loop een artikel over oud-eventmanager Monique Dhooge, zie hieronder. Net als Monique eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.

De zelfstandige ondernemer boert goed, zo blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van Intelligence Group. “Ondernemers hebben nu meer opdrachten en meer werkzekerheid,” laat voorzitter van Stichting ZZP Nederland Maarten Post weten. Daar weet zzp’er Monique Dhooge (52) alles van. Zij was al ondernemer, maar gebruikt deze periode om het roer om te gooien: van meubelstoffeerder naar ritueel begeleider. Terwijl ze een opleiding volgde voor haar nieuwe vak, zette zij zich als vrijwilliger in bij DeBroekriem in Helmond. Daar vergrootte ze haar netwerk en werkte aan vaardigheden die ze nodig had in deze carrièreswitch.

Monique combineert ondernemerschap met een deeltijdbaan

Ondanks dat uit onderzoek van Intelligence Group blijkt dat zelfstandige ondernemers momenteel goed boeren, is het voor Monique niet altijd even makkelijk: “De startfase van het ondernemerschap in een nieuwe branche is nog zoeken. Maar ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en mezelf te ontwikkelen.” Momenteel combineert ze het ondernemerschap met een deeltijdbaan. Deze combinatie werkt perfect voor Monique: “Ik werk voor 10 uur in de week in de thuiszorg en daarnaast ben ik dus als freelancer actief in de uitvaartbranche. Wat van alles tegelijk, zoals ondernemers doen. Dat vind ik leuk.”

Ga netwerken en laat zien wat je in huis hebt

“Een gouden tip voor werkzoekenden die willen starten als ondernemer heb ik nog niet. Maar over een tijdje kan ik die tip vast en zeker geven”, aldus Monique. Vervolgens blijkt dat Monique wel degelijk een goed advies heeft: “Ik kom via netwerkgesprekken aan opdrachten om te assisteren bij uitvaarten. Ik help bij verschillende uitvaartverzorgers om mezelf in de kijker te spelen. Door eerst ergens te assisteren groeien de kansen en krijg ik de mogelijkheid om uiteindelijk als ritueelbegeleider uitvaarten te doen. Ik zou dus iedereen aanraden om actief te gaan netwerken.”

Mooie ervaringen als vrijwilliger bij Stichting DeBroekriem

Dat Monique het leuk vindt om actief bezig te zijn, blijkt ook wel uit haar enthousiasme voor DeBroekriem. Bij deze vrijwilligersorganisatie heeft ze netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor werkzoekenden in de regio Helmond. Zo organiseerde ze workshop ‘Geef jezelf energie!’ bij Zalencentrum de Geseldonk in Helmond. “Als vrijwilliger heb ik bij DeBroekriem in de functie van eventmanager mooie ervaringen opgedaan. Netwerken, pitchen, mezelf ontwikkelen en workshops volgen en organiseren die mij verder helpen in mijn carrière: ik heb veel aan mijn tijd als eventmanager bij DeBroekriem gehad. Ik hoop dan ook dat iemand het stokje overneemt en het ook leuk vindt om netwerkbijeenkomsten te organiseren bij DeBroekriem in Helmond of Eindhoven.”

Net als Monique eventmanager worden en al lerende anderen helpen hun sollicitatievaardigheden te ontwikkelen? Check dan onze vacature voor Eventmanager.