fbpx

Oud-eventmanager Hanneke ontdekt haar passie

21 juni 2018

Ruim een jaar geleden raakte oud-eventmanager Hanneke haar baan kwijt als financieel adviseur. In de bankwereld zijn er steeds minder banen, en ook Hanneke kreeg te horen dat haar contract niet werd verlengd. Ze is gaan solliciteren, maar benutte de tijd die ze had ook als een moment van bezinning.

“Ik word dit jaar vijftig. Ik denk dat het anders is als je op deze leeftijd je baan verliest, dan wanneer je twintig bent,” vertelt Hanneke. “Mijn baan kwijtraken voelde als een soort rouwproces, en ik vind het belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Om uit te gaan vinden wat ik leuk vind en waar ik de komende twintig jaar van mijn leven mijn passie en loyaliteit in kwijt kan.”

Het roer om

Ze benutte haar tijd voor het ondernemen van gezellige dingen, waar ze voorheen nauwelijks aan toekwam, en deed daarnaast mee aan workshops bij DeBroekriem. Dit vond ze zo leuk, dat ze zichzelf ook als eventmanager in wilde zetten. Gedurende een half jaar organiseerde en regelde ze van alles omtrent de desbetreffende workshops en activiteiten in Breda: ze plande locaties en activiteiten, nodigde gastsprekers uit en gaf uitleg aan andere werkzoekenden. Toen ze na deze periode haar certificaat ontving, stonden er 13 workshops achter haar naam. Tijdens haar periode bij DeBroekriem ontdekte ze dat dit haar veel voldoening gaf en merkte zo dat betaald werk in een dergelijke functie goed bij haar zou passen. Dit zorgde voor een ommekeer in de zoektocht naar een baan: ze solliciteert daarom nu op banen die meer in dit straatje passen.

Hanneke is nog werkzoekende, maar heeft proefondervindelijk ondervonden waar haar passie ligt!

(Bron: https://www.hetkanton.nl/nieuws/algemeen/453879/jes-hanneke-ontdekt-haar-passie-)