fbpx

Opzien tegen een netwerkgesprek?

Mies Mikx 24 mei 2016

Als een berg opzien tegen een netwerkgesprek? Neem kleine stapjes

Daar stond ik dan. Bovenaan de allerminst steile piste in Winterberg. We hadden net ski’s gehuurd en de skilift genomen. Mijn eerste wintersport was afgelopen winter een feit.  De kinderpiste leek vanaf bovenaan een onneembare horde. Hoe moet dit? Dit kan toch niet? Ik zag mezelf al met steeds hogere snelheid naar beneden glijden, de hekken in, ik kon immers nog niet remmen? “Deel de helling op in bochtjes,” zei de vriend naast me, “je gaat niet in één keer naar beneden, maar in stukjes.” Hij gaf me daarmee een van de meest wijze lessen in mijn leven, maar dat wisten we toen allebei nog niet.

 

Noodzakelijke netwerkgesprekken

Volgende week heb ik ook iets wat in mijn hoofd groeit tot een enorme opgave: een netwerkgesprek. Netwerken is een belangrijk en volgens velen zelfs onmisbaar onderdeel van je loopbaan. Als ik een baan héb, en niet eens echt op zoek ben, dan gaat het vanzelf, bijna per ongeluk. Ik spreek onbekenden, praat over wat ik doe en wat daar leuk aan is, en leg zo nieuwe contacten. Maar nu, nu ik werk zoek, lijkt er van netwerkgesprekken veel meer af te hangen. Ik heb werk nodig, dus Het Moet Wel Iets Opleveren, dramt mijn achterhoofd. De opgave groeit en groeit en lijkt soms op een onneembare horde.

Wat kan ik vragen?

Via via kreeg ik de naam en contactgegevens van iemand uit mijn beoogde vakgebied. Ze was wel in voor een kop koffie, werd erbij vermeld. Ik haalde een keer diep adem, pakte de telefoon, en maakte een afspraak. Dat ging alvast goed. Ze klonk enthousiast en vriendelijk, en ze maakte graag tijd voor me. Maar toen de datum was geprikt en ik ophing, dacht ik alleen maar: wat nu? Wat moet die dame in hemelsnaam met mij, en wat wil ik eigenlijk van haar? Denk maar niet dat ze zo even een baan voor me uit haar mouw schudt. Waarom zou ze met mij willen praten, waar moeten we het over hebben dan en wat kan ik van haar vragen?

 

Gespreksdoel formuleren voor een netwerkgesprek

Mijn twijfels besprak ik in een sollicitatie-workshop. Behalve bekende en nuttige tips als: “bereid je goed voor, doe research” en “bedenk ook wat jij te brengen hebt”, zeiden de trainers: “bepaal een doel voor jezelf voor dit gesprek”. En daar zat hem nou net de crux. Want mijn doel is een baan, toch? En dat kan ik toch niet van haar vragen? Fout. Denk kleiner, antwoordden ze. Dat doel, die baan, ligt helemaal onderaan die berg. En dit is maar een van de bochtjes, een van de stapjes die ik neem in die richting. Het doel van dit gesprek kan een kleiner stapje zijn, zoals: antwoord krijgen op de brandende vragen die ik heb aan deze zelfstandige communicatieadviseur en tekstschrijver.

Dus: grote klus? Deel hem op in kleine stapjes. En luister eens naar je vrienden.

 

 


Mies Mikx over neuromarketing bij solliciteren

Mies Mikx
LlinkedIn: https://www.linkedin.com/in/miesmikx

“Researchen, communiceren, organiseren; dat is wat ik het liefste doe. Het juiste verhaal vertellen op de juiste manier. Ik ben betrokken en sociaal, nieuwsgierig en onderzoekend. Het werken in redacties heeft me communicatief vaardig gemaakt, zowel binnen teams als naar buiten toe. Ik ben pro-actief, resultaat- en klantgericht. Mijn vermogen om logisch en analytisch te denken, helpen me oplossingen voor problemen te zoeken, en efficiënt te plannen en te organiseren.”