fbpx

Opstartbaan: leer/-werkplekken voor afgestudeerden

Redactie, 1 april 2015

Persbericht:
DeBroekriem, Carerix en Monsterboard lanceren Opstartbaan.nl voor afgestudeerden op zoek naar een baan. De drie partners willen met de zogenoemde ‘opstartbaan’ het fenomeen ‘stages voor afgestudeerden’ naar een hoger plan tillen. Ze starten daarom met de site Opstartbaan.nl dat voor alle jongeren en werkgevers toegankelijk is. Het opgezette platform heeft als doel werkgevers en afgestudeerde jongeren samen te brengen middels een werkervaringsplaats.

Werken & Leren

Bij een Opstartbaan werkt een jongere vier dagen en leert een dag. Opstartbaan.nl faciliteert het leertraject. De jongere ontvangt een maandelijkse vergoeding op bijstandsniveau, namelijk € 700. De totale kosten voor de werkgever bedragen daarmee € 900 per maand. Een Opstartbaan voldoet verder aan de volgende criteria:

  • het leren staat aantoonbaar centraal;
  • er is een duidelijk leerplan met beoogde leerdoelen, scholingsmogelijkheden en tussentijdse evaluatiemomenten;
  • Opstartbaan.nl faciliteert het leertraject en de werkgever vult de noodzakelijke begeleiding aa
  • het gaat om een additionele plaats binnen een organisatie, dus geen plaats die normaliter een werknemer inneemt;
  • het gaat om een periode van maximaal 6 maanden;
  • en de werkgever verstrekt aan de jongere een passende vergoeding.

Ervaring Loont

Verschillende bedrijven en gemeenten maken al gebruik van regionale werkervaringsplaatsen of stages, waarbij een jongere werkervaring opdoet tegen een vergoeding per maand. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de jongeren betaald werk vindt tijdens of binnen een maand na afronding van deze vorm van stage.

Landelijk Initiatief

De Opstartbaan is landelijk en alle werkgevers en jongeren kunnen hieraan meedoen. Werkgevers kunnen alleen een vacature voor een opstartbaan plaatsen indien zij akkoord gaan met de eerder genoemde voorwaarden. Het plaatsen van de vacature op Opstartbaan.nl is gratis. Vervolgens worden starters gescreend en voorgeselecteerd voor werkgevers. Ook wordt gezorgd voor een standaardcontract.

Initiatiefnemers

Opstartbaan.nl is een initiatief van De Broekriem, mede mogelijk gemaakt door Monsterboard en Carerix en naar een idee van Sterkteam.

Over Monsterboard

Monsterboard te Amsterdam is onderdeel van Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW). Monster is al meer dan 20 jaar wereldwijd actief in meer dan 40 landen en marktleider in het in het succesvol verbinden van mensen en bedrijven om ze te helpen aan een betere baan of het beste talent. Monsterboard is pionier in de recruitmentindustrie met geavanceerde technologie in carrièremanagement, recruitment en talentmanagement en biedt een breed scala intelligente, digitale, sociale en mobiele oplossingen aan. Meer informatie is te vinden op:info.monsterboard.nl

Over DeBroekriem

Bij DeBroekriem vergroten hoogopgeleide starters en in-between-jobbers hun netwerk en verbeteren hun sollicitatieskills om zo sneller een baan te vinden. Dit doet DeBroekriem via een landelijk activiteitenplatform. Maandelijks worden er ruim 50 netwerkbijeenkomsten en sollicitatietrainingen verzorgt. Meer informatie, zie www.debroekriem.nl

Over Carerix

Carerix is sinds 2004 succesvol in het ontwikkelen van specifieke software voor het optimaliseren van het werving & selectie en detacheringsproces. Carerix heeft tot doel haar internationale klanten middels slimme oplossingen een voorsprong te geven in de arbeidsbemiddeling. Hierbij staat een optimale ervaring voor alle betrokkenen centraal.

Meer informatie, zie www.opstartbaan.nl
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Martijn Rietveld. Mail: martijn@opstartbaan.nl