fbpx

“Opeens vielen alle puzzelstukjes in elkaar”

Charlotte Doffer 19 juli 2018

Plannen en coördineren heeft eigenlijk altijd in haar bloed gezeten: bij onze nieuwe eventmanager van de maand Renate van Winden. Nadat haar contract was afgelopen, was ze op zoek naar iets anders, iets nieuws. Een loopbaancoach raadde haar aan om eens bij de workshops van DeBroekriem te kijken om stappen te zetten in deze zoektocht. Renate koos zorgvuldig haar workshops uit, reisde af van Heemskerk tot Breda en meldde zich aan als eventmanager. Het resultaat? Ze weet nu welke baan ze naar op zoek is!

Als je terugkijkt op je tijd als eventmanager, wat is je dan het meest positief bijgebleven?

“Eigenlijk zijn dat een heleboel dingen. Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit, natuurlijk. Maar wat ik ook heb geleerd, en daar had ik nog geen ervaring mee: het promoten. Je event op LinkedIn plaatsen, aankondigen, sprekers bedanken… Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten op LinkedIn. Daarbij zet je je in voor een goed doel: collega-werkzoekenden. Dat voelt goed!”

Wat voor een baan ben je naar op zoek?

“Ik was proces analyst/manager uit de financiële dienstverlening, maar daar was ik niet meer blij mee. Nadat mijn contract was afgelopen stelde ik mezelf de vraag: wat past nou écht bij mij? Door als eventmanager voor DeBroekriem aan de slag te gaan, kwam ik erachter dat ik het leuk vond om dit soort events te organiseren. En eigenlijk is dat niet zo gek: er zijn veel overeenkomsten tussen mijn functie als eventmanager en mijn vorige baan. Net als bij een proces, plan je als eventmanager je het event van A tot Z en analyseer je de stappen die je hiervoor moet maken. Ik zoek een baan waarbij ik events kan organiseren: van faciliteren en inhoudelijk meedenken tot locaties uitzoeken en mensen enthousiasmeren. De sfeer en beleving rondom het event vind ik daarbij erg belangrijk, dat miste ik bij mijn oude baan.”

Is plannen altijd al jouw sterke kant geweest?

“Het is eigenlijk gewoon mijn manier van denken. Ik doe dit ook in mijn vrije tijd; ik zit bijvoorbeeld ook in de barcommissie van de tennisclub bij mij in de buurt. Daar hou ik me ook bezig met coördineren en plannen, wanneer er competitie plaatsvindt bijvoorbeeld. De kok verzint een menu, ik stem dat menu af met de spelers, kondig de maaltijden aan binnen de club, instrueer de bar over afhandeling en betaling en check achteraf of alles goed verlopen is. Ik zorg ervoor dat alles, van begin tot eind, goed geregeld is. Daar hou ik van!”

Klinkt goed! En wat zijn je ontwikkelpunten?

“Een baan in de evenementenbranche wordt voor mij een nieuwe omgeving. Ik ben nu voor mezelf ervaring aan het opdoen, zoals ik bij DeBroekriem en de tennisclub heb gedaan, maar ik moet dit wel verder uitbreiden. Wat ik een leuke uitdaging vind aan een functie als deze, is het oplossen van eventuele problemen op het laatste moment. Hoe ik hier bij DeBroekriem mee om ben gegaan? Ik zorg ervoor dat ik alles tot in de puntjes heb voorbereid, zodat ik op het laatste moment meer tijd en aandacht over heb om eventuele problemen aan te pakken.”

Heb je nog een gouden tip voor mede-werkzoekenden?

“Je hoort het als werkzoekende overal, maar netwerkgesprekken zijn zo belangrijk. Je weet maar nooit wie eventueel nog een tip voor je heeft, of aan je denkt bij het zien van een vacature. Ik werd laatst getagd op LinkedIn door een gastspreker van een event dat ik had georganiseerd. Dat was een interessante vacature die ik anders niet voorbij had zien komen! Netwerken helpt om de juiste personen te kunnen spreken.”