fbpx

Wat is jouw passie?

Annewil Hooijer 11 november 2014

De zoektocht naar een nieuwe baan kan behoorlijk deprimerend zijn. Zeker als je keer op keer afwijzingen te verwerken krijgt en je jezelf steeds weer op moet laden om het laatste beetje enthousiasme in je zoveelste sollicitatiebrief te pompen. Op deze manier dreigen juist de kansen die deze tijd je te bieden heeft langs je heen te gaan. Want even een stap terug doen en kritisch naar jezelf en je carrière kijken kan nooit kwaad. ‘Maar hoe dan?’, zal je vragen. Door op zoek te gaan naar je passie. En daar weet Anke Verbruggen alles van af.

Sweet Spot

Op dinsdagochtend 4 november 2014, in een prachtige zaal in de Beurs van Berlage in Amsterdam, gaf Anke voor een aantal Broekriemers de workshop ‘Op Zoek naar je Gouden Ei’. Volgens de gelukswetenschap heeft ieder mens een ‘sweet spot’, waar waarden, passie en kwaliteiten samenkomen. Na een grondig zelfonderzoek kun je zo dus ontdekken welke bezigheden of omgevingen aansluiten bij wat je belangrijk vindt, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Op die manier kunnen wij ons dus de luxe veroorloven om uit te vinden welke baan of welk beroep ons echt goed ligt.

Moeiteloos

Anke laat vol enthousiasme en aan de hand van haar eigen verhaal, vol leuke anekdotes, zien hoe je je passie kunt ontdekken. En hoe je er vervolgens (je) werk van kan maken. Het is de uitdaging anders naar je kwaliteiten te kijken en vast te stellen wat je moeiteloos zo goed af gaat dat je de wereld te kort zou doen als je niet elke dag je bed uit komt om juist dit te doen.

Uitbroeden

Misschien is deze stof voor jou als baanzoeker gesneden koek en weet je de drie factoren die jouw sweet spot opmaken moeiteloos te benoemen. In dat geval is het zaak om actie te ondernemen. Want zelfs als je je droombaan al voor je ziet moet er vaak nog veel gebeuren voordat je deze ook echt kunt uitoefenen. Formuleer daarom specifiek je ‘personal why’, het antwoord op de vraag waarom je op aarde rond loopt en wat je doel is. Zo kun je er, zo nodig met een aantal tussenstops, voor zorgen dat je Gouden Ei ook echt uit gaat komen.