fbpx

Onderhandelen is weten wat je wilt

Auteur: Rose Noordzij. Afbeelding: DeBemiddelingsbalie. 17 juni 2015

In een onderhandeling wil je graag als winnaar uit de bus komen, resultaat halen en de relatie met de andere partij goed houden. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je dat je krijgt wat je hebben wilt?

Wat is onderhandelen eigenlijk?

Samenwerken en strijden om de winst gaan bij onderhandelen hand in hand. Daarom vinden de meeste mensen onderhandelen lastig. In de onderhandeling over een salaris of een uurtarief ben je zelf onderdeel van het schaarse middel geworden. Je hebt dan drie petten op, die van:

  1. Winstpakker
  2. Relatiemanager
  3. Verkoper van je eigen schaarstegoed, je kwaliteiten

Voorbereiding

Hoe pak je zo’n onderhandeling aan? Zorgen dat je zelf krijgt wat je wil en dat je de ander niet te kort doet? Het begint allemaal met een goede voorbereiding: weten wat je waard bent, welke impact je hebt en wat je eigen wensen zijn.

In een onderhandeling wil je ook van te voren weten wat de ander je kan bieden. Niet alleen financieel, maar ook inhoudelijk. Kun je jezelf verrijken door iets nieuws te leren of interessante contacten op te doen? Een volledig beeld hebben van de situatie is de belangrijkste stap in een onderhandeling.

Beide partijen winnen

Heb je voor jezelf duidelijk hebt welk resultaat je wil behalen? Wees dan duidelijk over wat echt belangrijk voor je is. En zorg dat je weet wat belangrijk voor de ander is, maar voor jou telt als ‘wisselgeld’. Dit zijn resultaten die de ander graag wil, maar voor jou minder belangrijk zijn en die je dus weg kunt geven.

Alles willen nemen en niets geven leidt nooit tot een goede samenwerking. Net als alles weggeven en niets ontvangen. De kracht van een goede onderhandeling ligt in elkaar iets gunnen en allebei een beetje winnen.


Rose NoordzijAuteur: Rose Noordzij Twitter: @Rosemarije
Rose is een betrokken en energieke trainer en (job)coach. Ze gelooft in het versterken van je organisatie door het versterken van je medewerkers en het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap.
Het liefst werkt ze op de scheidslijn persoonlijke ontwikkeling, performance en business doelstellingen. Voor DeBroekriem heeft ze een aantal trainingen ontwikkeld, die werkzoekenden een stapje verder richting hun droombaan helpen.