fbpx

Positiveren is het nieuwe werkwoord

Janneke Oosters 12 oktober 2016

fotograaf: Leon van Woerkom

Een aantal weken geleden was er in de Cacaofabriek in Helmond een workshop over positiveren, namelijk ‘Het nieuwe werkwoord is Positiveren’. Rudy van Beurden van GAAF gaf deze interactieve en positieve workshop onder toeziend oog van wethouder Van Bree Helmond..
De opkomst was groot, de workshop zat helemaal vol.

 

Solliciteren met een positieve houding

De workshop was gericht op het krijgen van een positieve houding en dit te gebruiken tijdens een sollicitatie. De deelnemers werden uitgedaagd hun eigen zelfbewustzijn, grondhouding en levenslust te updaten.
Ik ben verrast. Ik heb leuke mensen ontmoet en heb inspiratie opgedaan. Zeer de moeite waard!”

Rudy van Beurden was zelf ook enthousiast over de workshop.
“Wanneer het lijkt alsof je telkens tussen wal en schip valt, dan is het prettig om met anderen in gesprek te gaan over wat nog wél goed gaat. Tijdens de interactieve sessie met ‘Positiveren is het nieuwe werkwoord’ kreeg ik op 16 september de kans om werkzoekenden in Helmond te positiveren. Gezamenlijk ontdekten we dat er genoeg aspecten zijn waar ze zeker nog trots op kunnen zijn en dat deze periode van reflectie ervoor zorgt dat je opnieuw sterke punten van jezelf kunt etaleren. De ochtend resulteerde in allerlei ontmoetingen, die naderhand op het zonnige terras nog verder werden versterkt.”

 

Bezoek van de wethouder

Jos van Bree, wethouder van Helmond, bracht ook een bezoekje aan de workshop. Hij vindt het belangrijk dat er initiatieven zijn als DeBroekriem en vond het leuk om de workshop bij te wonen. DeBroekriem werkt al jaren samen met de gemeente Helmond en kan dan ook waarderen dat de wethouder een kijkje kwam nemen. Een deelnemer na afloop:“Zeer positief dat de wethouder aanwezig was.”

Benieuwd naar de uitgebreide mening van Jos van Bree? Kijk dan op onze Twitter naar het filmpje!

 

Zelf positiveren?

Wil je zelf ook positiever in het leven staan? Denk dan eens aan deze drie kernwaarden:

 1. Optimisme
  Omarm het leven met je armen wijd open. “Blijf geloven in jezelf en hou humor steeds vast!”
  Negativiteit vraagt onevenredig veel aandacht in je gedachten. Richt je aandacht op de dingen die goed gaan; op je kwaliteiten. Maak een mooi, positief lijstje met wat je goed kunt.
 2. Energie
  Handel met passie en overgave, maar heb ook de energie om dit te doen. De hoeveelheid energie die je per dag hebt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Je energieniveau bepaalt voor een groot deel je humeur en het bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen. Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kunt halen. Zorg dus voor een goede nachtrust, goede voeding en doe dingen waar je gelukkig van wordt.
  Help jezelf aan de energie die jij nodig hebt om je droombaan te vinden.
 3. Persoonlijke ontwikkeling
  Wees bewust van jezelf, van wie je bent en van waar je wil zijn. Wees de gaafste versie van jezelf.
  Fouten maken hoort bij nieuwe dingen proberen. Ja, dan stoot je soms je hoofd. En dat is goed. Hier kun je van leren.
  Vergelijk jezelf ook niet voortdurend met anderen. Je hebt geen idee van wat ze echt van binnen meegemaakt hebben. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen, dus ga het proces aan met jezelf. Verbeter jezelf. Wees positief en maak je dromen waar.

JJanneke Oostersanneke Oosters (LinkedIn)

“Op het moment ben ik Communicatie stagiair bij DeBroekriem en studeer ik Organisatie & Communicatie aan de Hogeschool Schoevers.
Buiten dit ben ik lid van een studentenzeilvereniging waar ik ook projecten oppak, waarvan de meest recente het organiseren van een zeilwedstrijd voor 150 man.
Mijn verwachting van de DeBroekriem is dat ik er veel zal leren, dat het werk heel afwisselend zal zijn en dat ik af en toe wat workshops bij kan wonen.”