fbpx

Nieuwe mogelijkheden: stel jezelf open

Sandra Willems 29 mei 2017

Breng je netwerk in kaart

Netwerken, men zegt; 84% ligt bij de mensen die je niet kent! Daarom is het fijn als je zonder angst kunt en durft te netwerken. Toen ik als zelfstandig professional begon had ik geen netwerk, geen financiën en ondernemen was nieuw voor mij. Ondertussen schreef ik mijn ondernemersplan en vroeg een BBZ regeling aan. Om een netwerk op te bouwen werkte ik voor BredaBusinessPlaza om vanuit daar mijn eigen onderneming op te bouwen. Ik vergrootte mijn zakelijk netwerk binnen 1 jaar. Door open te staan voor nieuwe mogelijkheden, door goed uit te stralen wie ik ben en door te delen waar ik voor sta, heb ik inmiddels meerdere opdrachtgevers en al drie banen aangeboden gekregen! Het in kaart brengen van mijn netwerk heeft als resultaat nieuwe mogelijkheden op mijn pad gebracht.

 

Stap uit je comfortzone

Ik liet mij voorheen leiden door onzekerheid, belemmeringen en angsten. Elk mens heeft een comfortzone, een gebied waarin een mens zich comfortabel voelt. Verruimen we onze comfortzone en ons bewustzijn, dan kan dit ongemakkelijk aanvoelen. Zolang, je binnen deze zone blijft, dan beperk je je eigen mogelijkheden. Ik groeide door mijn innerlijke processen aan te gaan en door regelmatig buiten mijn comfortzone te stappen. Ik heb opgemerkt dat ik met netwerken meer bereikte dan brieven schrijven. Het is dan fijn als je zonder angst durft te netwerken. Door bij het netwerken dicht bij jezelf te blijven, zorg je ervoor dat jouw uitstraling match met wat jij uitzendt! Je leert jezelf namelijk kennen en zo kom je erachter wat je wel en niet wilt. Eenmaal uit je comfortzone liggen er tal van nieuwe mogelijkheden voor je klaar.

“80% wat je uitstraalt en hoe je deed, 20% onbewust”

Natuurlijk netwerken

Bij het netwerken is het belangrijk om te luisteren naar je hart en intuïtie. We dienen te luisteren naar wat er gaande is in onszelf. Breng daarbij in kaart wat NU belangrijk is in je leven: Hoe wil je leven, werken en voelt dit nog goed? Wat speelt er in waar je nog hinder van hebt? Wat stroomt er niet in je leven? Werkeloos zijn, zie ik als een natuurlijk transformatie proces. Ik diende te gaan voelen en door vele emoties en processen heen te gaan. Inmiddels kijk ik anders naar de situatie en ik voel me bevrijd. Als zelfstandig ondernemer sta ik nu in mijn kracht en dat voelt goed!

Wat doe jij om je kracht te komen?


Sandra willems nieuwe mogelijkheden stel jezelf openSandra Willems (LinkedIn)

Een werkgever zou in 1 minuut al bepaald hebben of jij het wordt of niet! In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het belangrijk is, dat je weet wat je wilt vanuit jouw verlangen, hart en passie. Wat straal jij uit als je een ruimte binnen komt? Ben jij je hiervan bewust? Hoe presenteer jij jezelf? Inmiddels weet ik dat dit een groot effect heeft. Belangrijk: te zijn wie jij van nature werkelijk bent en dat krachtig uit te stralen! Ik begeleid mensen one to one sessies, groepen, in company en geef lezingen en presentaties.