fbpx

Nieuwe contacten en ideeën opdoen als vrijwilliger

6 augustus 2018

Na krachtig lobbywerk van Jos Lieftink (62), is DeBroekriem in dit voorjaar gestart in Zutphen. Na de eerste kennismakingsbijeenkomst heeft Jos zich als vrijwilliger ingezet: met een paar andere werkzoekenden startte hij als eventmanager. Dit is een vrijwillige functie waarbij Jos netwerkbijeenkomsten organiseert voor mensen die – net als hij – werkzoekend zijn. Dit blijkt een slimme stap, want Jos is nu uitgestroomd naar een betaalde baan.

Actief netwerken loont

Afbeeldingsresultaat voor jos lieftink

“Bij Stichting DeBroekriem zien we veel vrijwilligers in no-time uitstromen naar een betaalde baan”, zegt Annemieke Methorst enthousiast. Methorst is HR-manager bij deze vrijwilligersorganisatie en ze coacht en begeleidt de vrijwilligers die actief zijn als eventmanager. “Het is mooi te zien dat onze vrijwilligers actief gaan netwerken en dat ze op die manier hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten”. Jos is daarbij het perfecte voorbeeld, want hij grijpt vrijwilligerswerk aan om zijn netwerk te vergroten en zichzelf in spotlight te zetten bij potentiële werkgevers.

Van vrijwilliger naar een betaalde baan

Samen met zijn nieuwe, tijdelijke collega’s bij DeBroekriem heeft Jos Lieftink initiatief getoond en is hij aan de slag gegaan als eventmanager in Zutphen. Enerzijds om bijeenkomsten te organiseren voor andere werkzoekenden, maar ook om zijn eigen baankansen te vergroten: “Uiteraard hoopte ik via dit vrijwilligerswerk een baan te vinden, maar ook wilde ik nieuwe contacten en ideeën opdoen.”

Via uitzendwerk een waardevolle ingang bij een werkgever

Na een succesvolle carrière in de uitgeverswereld kwam Jos een paar jaar geleden noodgedwongen thuis te zitten. Jos is echter niet bij de pakken neer gaan zetten en heeft ervoor gezorgd dat DeBroekriem is gestart in Zutphen. Inmiddels blijkt de succesformule ook voor hem te werken, want binnen drie maanden na zijn start bij DeBroekriem, is hij uitgestroomd naar een betaalde baan. Jos is daarbij tactisch te werk gegaan: “Ik ga werken bij een bedrijf waar ik graag als rij-examinator aan de slag wil. Via een uitzendbureau heb ik daar nu een parttime baan gevonden op de helpdesk. Dit is niet mijn droombaan, maar voor mij is dit de perfecte ingang. Wie weet kan ik vanuit hier solliciteren naar een vaste functie binnen de organisatie.”

Jos organiseerde deze week zijn laatste evenement en geeft nu het stokje graag door aan een nieuwe vrijwilliger in Zutphen. Vind jij het leuk om netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden te organiseren? Bekijk dan onze vrijwilligersvacature.