fbpx

Netwerken op de vloer. Zo doe je dat.

Esther Bos 11 mei 2017

Netwerken op de vloer. Zo doe je dat.

We hebben van Aaltje Vincent geleerd dat het móet als je in de solliciteren 3.0-modus wilt staan: netwerken. Digitaal contact leggen via LinkedIn gaat de meesten goed af, maar hoe doe je dat soepel op de vloer van de legio netwerkevents die worden aangeboden? Oftewel: hoe netwerk je in real life?

Sophie Looijestijn gaf voor DeBroekriem in de prachtige bibliotheek van Schiedam een combi-workshop ‘Netwerken en pitchen’ die sprankelde. Dit is deel 1 – Netwerktips.

 

Oude economie goes 3.0

Als eerste stoft Sophie een item uit de oude economie af: visitekaartjes. Ja, inderdaad, de good old kartonnen versie. We mogen dan in het digitale tijdperk verkeren waarin de smartphone koning is, contactgegevens uitwisselen blijkt een stuk onhandiger te gaan als je halverwege het netwerkgesprek met één hand op je scherm moet staan zoeken en typen. Laat staan met bitterbal.

En wat is eenmaal thuis nu een sterkere reminder: een nieuw contact tussen de 500+ op je LinkedIn-account, of dat kaartje uit je jaszak dat je steeds maar weer tegenkomt?
Kom dus gewapend die netwerkvloer op. Bestel visitekaartjes.

 

Voet tussen de deur (tijdens een gesprek)

Eenmaal binnen op de netwerkborrel of het netwerkontbijt lijkt iedereen elkaar te kennen en uiterst geanimeerd in gesprek te zijn.  Houd moed, dit líjkt maar zo. Samen met een bekende de uitdaging aangaan kan helpen, vanwege het gedeelde smart-principe. Ook kun je je laten voorstellen, om het ijs te breken.

In je eentje? Hoe krijg je dan een voet tussen de deur bij een kluitje deelnemers?
Een kleine theaterles van Sophie werkte verhelderend:
1. Benader de groep
2. Zoek oogcontact
3. Wacht op ruimte in het gesprek of in de kring
4.  Stap erin en stel je voor!

 

Aftreden of afdruipen

Heb je een interessant gesprek gehad? A) Wees trots op jezelf. Dat heb je toch maar weer gedaan. B) Zorg dat je met een concrete afspraak afscheid neemt. Oja, en het initiatief hou je hierbij bij jezelf, anders zit je alsnog bij de telefoon of zwijgende mailbox te wachten.
Vraag dus een visitiekaartje (!) en haal uit het gesprek een reden om diezelfde week nog contact op te nemen. Een toegezegd nieuw contact doorgeven of een interessant artikel bijvoorbeeld.

Blijkt de ander een avondvullend programma van zijn pitch te maken en kom jij niet aan het woord? Dan is het tijd om je los te maken (lees ook het blog: 6 netwerkblunders).

Tip: smoezen werken vaak averechts. Ook de goeie. Sluit helder af waarbij je bedankt voor het gesprek, maar aangeeft dat je weer verder gaat.
Visitekaartjes lijken me hier overbodig. Zelfs als troost.

 

Wherever you go…

Ook voor netwerken geldt; oefening baart kunst.
Het mooie is dat je het eigenlijk overal kunt toepassen. Sophie als doorgewinterde netwerktijger ziet zelfs kansen in de rij bij de supermarkt. Je hebt immers iemand voor je én iemand achter je staan.
Dat klinkt wat over the top. Maar hoe vaak raak ik eigenlijk niet spontaan in een gesprek beland met onbekenden? Vaak! Een mooie basis voor een netwerkoefening dus…
Nu nog even visitekaartjes bestellen.

Lees binnenkort deel 2: Pitchen. Zo doe je dat.

 


netwerk gesprek zo doe je datEsther Bos (LinkedIn)

Gedreven door verhalen en met schrijversbloed in de aderen. Als tekstschrijver zoekt ze de stoel van de lezer op in haar missie de wereld een stukje helderder te verwoorden.En dat kan in het Nederlands, maar net zo makkelijk in het Italiaans. “Fungeren als de ontbrekende schakel in de communicatie tussen culturen en mensen, maar ook tussen de mens en zijn onbegrijpelijk vertaalde handleiding, of het bedrijf en zijn doelgroep, is wat mij beweegt.”

Marketingcommunicatie | teksten voor online en print | branded content | (web) redactie | eindredactie | vertalingen