fbpx

Actie en ontmoetingen op de Nationale Werkbezoekdag

Trudie Vis 4 december 2017

Op 22 november was het de Nationale Werkbezoekdag.  Ruim 100 organisaties door het hele land openden hun deuren voor geïnteresseerde werkzoekenden. De dag stond in het teken van netwerken en open ontmoetingen. Eventmanager Trudie Vis liep een dagje mee met de Tilburgse Wethouder Erik de Ridder.

Het is over achten en ik loop naar de congreshal waar ik Erik ontmoet. In het kader van de Nationale Werkbezoekdag loop ik de hele dag met hem mee, zodat ik een beeld krijg van zijn werkzaamheden. In de ochtend staat het Arbeidsmarktcongres op de agenda. Journalisten van Omroep Brabant volgen ons vandaag en zetten ons meerdere malen voor de camera. De opnames voor radio en televisie hebben gezorgd voor de nodige media aandacht voor Erik en vooral voor mij!

De tafels van 100

Op het congres zijn 100 centrale bestuurders aanwezig die met elkaar een arbeidsmarktvraagstuk aanpakken. Het waarborgen van de economische groei in Brabant staat centraal. We nemen deel aan ‘De Tafels van 100’ over de veranderingen op de arbeidsmarkt. De krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar in meerdere sectoren, zoals in de bouw en de zorg. In plaats van de zoektocht naar het schaap met vijf poten komt er aandacht voor omscholing en ontwikkeling. Na de lunch stond een bedrijfsbezoek op de agenda en gingen we naar een overleg over de planning voor de Tilburgse kermis.

Nieuwe contacten en koffiegesprekken

De Nationale Werkbezoekdag heeft me veel opgeleverd. Ik heb het nieuwsitem van Omroep Brabant gedeeld op LinkedIn. Dat is nu al 1.892 keer bekeken, 31 keer interessant bevonden en 21 mensen hebben er een reactie op gegeven. Ook de cupido van LinkedIn, Rob Mes, heeft de bijdrage gedeeld binnen zijn netwerk. Daarnaast heb ik via het netwerk van Erik de Ridder een afspraak gemaakt om een HR-vacature te bespreken en ga ik binnenkort bij iemand langs voor een loopbaangesprek. Tot slot hebben twee personen om mijn cv gevraagd.

Al met al een dag vol van actie en ontmoetingen met nieuwe mensen. De oprechte interesse en betrokkenheid van Erik hebben er voor gezorgd dat zowel DeBroekriem als ikzelf een mooi podium hebben gehad.


Trudie VisTrudie Vis (LinkedIn)

Voor DeBroekriemer(s) in Tilburg en omstreken ga ik met veel energie aan de slag om events te organiseren waar je iets aan kan hebben. Leerzaam, vernieuwend, ontspannend… Het brengt je altijd iets. Netwerken doen we samen!