fbpx

Als moderator meepraten, mooi werk!

Martha Douwma 20 januari 2017

Een kleine stap: van het aanjagen van het sociale intranet bij mijn toenmalige werkgever, naar het moderaten bij DeBroekriem in de LinkedIn-groep. In mijn vorige baan maakte ik het werk van collega’s inzichtelijk door artikelen te schrijven voor intranet. Dit deed ik door veel te luisteren, mee te praten en mee te denken. Nu doe ik dit ook als moderator op LinkedIn-groep van DeBroekriem door gesprekken op te starten en onderwerpen te bedenken voor nieuwe discussies. Ik wilde graag mijn bijdrage leveren aan DeBroekriem en daarom ben ik nu als vrijwilliger betrokken in de rol van moderator.

Kennis en ervaring delen met college baanzoekers

Als baanzoekers gaan we allemaal door een ontwikkelingscurve. Dit doen we vragend, zoekend en onderzoekend. Hulp kunnen we daarbij goed gebruiken. Gelukkig is er een schat aan kennis en ervaring aanwezig in de LinkedIn-groep van DeBroekriem. We kunnen elkaar daar helpen vanuit ons vakgebied, vanuit onze werkervaring of vanuit onze ervaringen als werkzoekende.

Wat leeft er bij de actieve baanzoekers? 

Met een team van moderators kijken we de hele week naar de gesprekken op de LinkedIn-groep. De persoonlijke ervaringen en toelichtingen spreken mij persoonlijk het meeste aan. Waar nodig sturen we de discussies bij, zodat ze passen bij de doelstelling en de huisregels van DeBroekriem. Het leukste en het mooiste is als een onderwerp veel reacties en tips oproept. Daarmee wordt echt verschil gemaakt want, DeBroekriem is werkelijk “‘voor en door werkzoekenden”.

 

Positieve energie als bij moderator bij DeBroekriem

Jezelf ontdekken en positioneren op de arbeidsmarkt is een pittige klus waar veel in-between-jobbers mee worstelen. Solliciteren en afwijzingen incasseren vraagt wat van je doorzettingsvermogen. Het is dan belangrijk om niet de moed te verliezen en continu open te blijven staan om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, vanuit jezelf of met tips en steun vanuit de LinkedIn-groep.

Bij alle activiteiten van DeBroekriem, online en offline, is de sfeer positief. Als moderator van de LinkedIn-groep monitoren we de huisregels en laten nieuwe leden toe. Met een team van zes moderators werken we online samen. Los daarvan komen we bij ons maandelijkse overleg samen. Dit zijn heerlijke bijeenkomsten waarbij we de kwaliteit en interactiviteit in de LinkedIn-groep bespreken.

Zowel offline als online geeft DeBroekriem mij veel voldoening. Binnen een positieve sfeer en met actieve houding, stroomt de energie vanzelf!

 


Heb jij affiniteit met community-management en wil je ook moderator worden? Check de vacature voor ‘Moderator


 

moderator marthaAuteur: Martha Douwma (LinkedIn)

Ik ben een “heldere communicator” met aanstekelijk enthousiasme, die zich inzet voor de verbinding van missie, mensen en middelen. Ik schrijf, creëer, adviseer en coach met als doel heldere communicatie en interactie tussen verschillende partijen. Ik geloof dat heldere communicatie samenwerken en kennisdelen bevordert. Mijn passie voor schrijven, vernieuwing en ontwikkelen van mens en organisatie deel ik graag met anderen. Met mijn enorme passie voor het vak communicatie enthousiasmeer ik graag iedereen die ik tegenkom.