fbpx

In 7 vragen naar de juiste match op de arbeidsmarkt

Silvia Harms 28 juli 2017

De arbeidsmarkt heeft twee hoofdrolspelers; de werkgever en de werkzoekende. De werkgever heeft een behoefte en de werkzoekende heeft iets te bieden. Vacatures worden geschreven vanuit deze behoefte door werkgever en of de recruiter. Hoe kan jij hier als sollicitant slim op inspelen om tot een match te komen?!

 

Noodzakelijke werkervaring

Voor de opbouw van de vacature wordt vaak gebruik gemaakt van een functiebouwwerk, en bestaat naast de functieomschrijving ook nog uit een aantal harde en zachte eisen ( of “skills”). Als werkzoeker bestudeer je een vacatures aandachtig, om erachter te komen of je een match kan maken. Je kijkt of je voldoet aan al de gestelde eisen, gebaseerd op je kennis/ kunde en werkervaring. Het kan goed zijn dat je dan moet concluderen dat je helaas niet aan alle eisen voldoet. Draai in dat geval het verhaal om!

 

Kennis en kunde buiten je werk

Bekijk de vacatures opnieuw, maar dan vanuit een andere standpunt. Ga op onderzoek uit. Maak je eigen lijst met wat jij belangrijk vindt en met je harde en zachte skills. Kijk hierbij niet alleen naar je werkverleden maar ook naar de ervaringen, kennis en kunde die je buiten je werk opgedaan hebt. Denk hierbij vooral aan de eigenschappen die voor je vanzelfsprekend zijn en benoem deze.

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat bevalt mij aan de functie en waarom?
  2. Wat bevalt mij NIET aan de functie en waarom niet?
  3. Aan welke eisen voldoe ik?
  4. Aan welke eisen voldoe ik niet (of niet helemaal)?
  5. Wat heb ik ter compensatie te bieden?
  6. Wat is mijn toegevoegde waarde?
  7. Wat zijn mijn “unieke” verkooppunten?

Blijf jezelf vragen stellen en onderzoek of je hiermee ontbrekende eisen uit een vacature kan en wil compenseren. Ga ook niet uit van aannames en vul de vacaturetekst niet voor jezelf in, maar bel altijd met de werkgever. Tijdens de workshop die ik als gastspreker bij DeBroekriem verzorgde passeerde een mooi voorbeeld de revue. Je “regelt” al jaren met veel plezier de uitjes voor je vereniging van A tot Z. “Regelt” kan je in dit geval vertellen naar de competenties: plannen en organiseren.

Compenseer de ontbrekende competenties en kom tot een match

Maak je eigen keuzes en wees niet te streng voor jezelf, compenseer de ontbrekende competenties. Blijf hierin realistisch, maar niet te bescheiden. Gebruik je eigen capaciteiten. Jij bent tenslotte als mens uniek! Een 100% perfecte match op een vacature bestaat niet. Lukt het niet alleen, zoek dan gelijkgezinden op die je kunnen helpen bij het benoemen van jou kwaliteiten en ervaringen, samen bereik je meer.

 


matchSilvia Harms (LinkedIn)

Silvia is geboren en getogen in Duitsland en staat nu volledig met haar voeten in de Hollandse klei. In haar werk combineert zij graag de Duitse Gründlichkeit met de Hollandse nuchterheid. Zij is nieuwsgierig en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg.
Interactie met mensen vind zij belangrijk, ongeacht of het nu om uitleg of instructies gaat. Processen zijn voor haar geen doel, maar een middel om de gewenste resultaten te bereiken.