fbpx

Aaltje Vincent met Masterclass Solliciteren 3.0

Esther Bos 7 april 2017

Foto: Aaltje Vincent tijdens  landelijke teamdag van DeBroekriem

Het is de maandelijkse teamdag van DeBroekriem. Eén van de aanwezige eventmanagers veert tijdens de masterclass solliciteren van LinkedIn-goeroe Aaltje Vincent plots op. ‘Ik heb een baan!’, roept ze terwijl ze een bericht op haar telefoon checkt. Aaltje glundert. ‘Dít is nou de kracht van DeBroekriem,’ benadrukt ze. ‘Eventmanagers vinden écht eerder een baan. Jongens, gá het doen.’ En dat is dan weer de kracht van Aaltje Vincent. Haar professionaliteit stoelt nog steeds op ware gedrevenheid om jou persoonlijk met je neus de goede kant op te zetten om die baan te veroveren.

 

Solliciteren 3.0

Ook andere teamleden zwaaien die dag af, omdat ze weer aan het werk kunnen. De juiste aanzet blijkt vaak gegeven door een combinatie van een sterk LinkedIn-profiel en slim netwerken. Inderdaad. Welkom bij solliciteren 3.0.
En Aaltje Vincent legt haarfijn uit hoe je dat doet, in haar mini-masterclass die middag.

Waarbij ‘mini’ vooral staat voor de tijd waarin ze dit doet en niet voor de hoeveelheid tips die ze ons in sneltreinvaart probeert mee te geven…

Sommige tips vist ze er nog eens met nadruk uit. En die pareltjes willen we je natuurlijk niet onthouden:

 

1. Kies een huidige functie

Vul altijd een ‘huidige functietitel’ in. Kies hierbij nu voor de functie die jij graag zou willen veroveren. Zo komt deze functie ook bovenaan in je profiel te staan.
Vul ook het blokje omschrijving in. Leef je uit. Borstkloppen mag.
Tip 1b: vermijd baksteenblokjes tekst. Wees kort, to the point en werk de meest belangrijke termen naar de rechter- en onderrand van de tekst. Dat blijkt snelscan-proof.
En dan de werkgever nog. Welke? ‘In between jobs’! Dat we er zelf niet op kwamen…

 

2. Netwerken. Netwerken. Netwerken.

Aaltje Vincent herhaalt nog eens de levensloop van de vacature. Die zoemt vaak al wéken rond binnen netwerken, voordat deze online verschijnt. Dat je dit niet snel uit je netwerk gevuld met tennismaatjes of familieleden zult horen moge duidelijk zijn. Link dus met álle recruiters en interessante professionals uit de branche (of het bedrijf!) waar je aan de slag wilt. Alle. We zeiden het al, solliciteren is vooral heel hard werken.
Én vergeet je netwerk IRL niet. In real life dus. Durf!

 

3. Vergeet de vacaturebijlage in de krant

Zó 1980… Swipe jezelf nu naar een nieuwe baan met de apps van Otso en Jobtalk, check de reviews van bedrijven op Glassdoor. En wil je weten hoe jij online bekend staat? Check de website Crystalknows voor een recensie van jezelf. Online is de digitale toekomst van de arbeidsmarkt!

 

4. Eindtip Aaltje Vincent: stop nooit

De baanvinders geeft ze nog een eindtip mee: stop niet met netwerken en updaten van je LinkedIn-profiel zodra je weer aan het werk bent. Zie het als een investering voor de rest van je (veranderlijke) werkende bestaan 3.0. Koester het.


Wist je dat Aaltje Vincent ook actief is in de Raad van Advies van Stichting DeBroekriem?


masterclass solliciteren aaltje vincent esther bosEsther Bos (LinkedIn)

Gedreven door verhalen en met schrijversbloed in de aderen. Als tekstschrijver zoekt ze de stoel van de lezer op in haar missie de wereld een stukje helderder te verwoorden.En dat kan in het Nederlands, maar net zo makkelijk in het Italiaans. “Fungeren als de ontbrekende schakel in de communicatie tussen culturen en mensen, maar ook tussen de mens en zijn onbegrijpelijk vertaalde handleiding, of het bedrijf en zijn doelgroep, is wat mij beweegt.”

Marketingcommunicatie | teksten voor online en print | branded content | (web) redactie | eindredactie | vertalingen