fbpx

Martin: “Ik wil geen steentje, maar een zichtbare rots bijdragen”

Petra van der Vlugt, 10 juli 2019

Martin de Kwant (48) kwam eind vorig jaar zonder werk te zitten. Al snel is hij events gaan volgen van DeBroekriem en sinds april is hij vrijwillig eventmanager in Dordrecht. Niet alleen omdat zijn hart ligt bij het menselijk potentieel en ontwikkeling, deze ervaring komt ook ten goede van zijn eigen ontwikkeling. Martin wil graag van betekenis zijn en een bijdrage leveren aan een mooiere wereld door echt een verschil te maken binnen het sociaal maatschappelijke werkveld. Hij wil ‘geen steentje, maar een zichtbare rots bijdragen’, zoals hij zelf zegt.

Dit komt ook tot uiting tijdens zijn events, want onlangs werd hij verkozen tot eventmanager van de maand. Martin scoort erg hoog als het gaat om het creëren van een fijne sfeer en goede interactie.

Interesse voor ontwikkeling, kennis en groei

Door het volgen van verschillende workshops en events bij De Broekriem kwam Martin erachter dat zijn hart ligt bij mens en natuur, met name het menselijk potentieel en ontwikkeling. Martin: “Tijdens de workshops werd ik geconfronteerd met mensen die hun potentieel niet kunnen benutten en dit gaat mij best aan het hart. Graag wil ik hen hierbij helpen, daarom meldde ik me aan als eventmanager in Dordrecht. Daarnaast ligt deze rol ook wel in lijn met mijn interesse voor menselijke ontwikkeling, groei, kennis en organiseren.“

Van elkaar leren

Tijdens de workshops en teamevents heeft Martin al veel leuke en interessante mensen leren kennen. Zijn netwerk is dan ook aardig uitgebreid. “Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en dat maakt het zo interessant. Je kan zoveel van elkaar leren. Daarnaast vind ik het contact met de trainers en locatiehouders ook hartstikke leuk. Je doet het uiteindelijk met elkaar, je wordt een soort team. Het is net een groot avontuur. Elke workshop helpt je jouw vaardigheden te verbeteren en geeft je de mogelijkheid jezelf nog beter te leren kennen.”, aldus Martin.

Echt van betekenis zijn

Weet je hierdoor ook steeds beter wat je wilt en zoekt, of nog niet helemaal? Martin: “Door zelfonderzoek en de workshops die ik heb gevolgd kom ik er steeds meer achter dat reizen, vrijheid, ontwikkeling en zingeving echt mijn drijfveren zijn. Graag zou ik een baan of werk willen waarmee ik echt van betekenis ben in deze wereld. Een rol waarmee ik een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld door echt een verschil te maken binnen het sociaal maatschappelijke werkveld. Ik ben me dan ook aan het oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap, met name sociaal ondernemen. Maar ik heb ook interesse in banen binnen maatschappelijke projecten. Daarbij vind ik vooral het organiseren en opzetten hiervan erg leuk, dus bijvoorbeeld als projectleider of product- of accountmanager. Ik wil vooral veel leren, mijn kennis blijven uitbreiden en veel mensen leren kennen.“

Over Martin de Kwant 

Wil jij net als Marin ook niet alleen jezelf verder ontwikkelen, maar ook anderen hierbij helpen? Word ook eventmanager!