fbpx

Marcel: “We zijn allemaal ervaringsdeskundigen”

Petra van der Vlugt, 3 juli 2019

Vacature Eventmanager (m/v): Ontwikkel jezelf & vergroot je kans op een baan met tijdelijk vrijwilligerswerk (8 uur p/wk)


Marcel Mol werkte jarenlang als manager van diverse afdelingen bij grote commerciële bedrijven. Toch kwam hij in 2018 werkloos thuis te zitten. Maar stil zitten deed hij niet, hij meldde zich aan als eventmanager bij DeBroekriem in Amstelveen. Zijn doel? Zijn zenuwen en spanning overwinnen tijdens het presenteren van zichzelf, vooral in nieuwe omgevingen. Intussen heeft Marcel zijn doel dubbel en dwars bereikt. Bij zijn laatste workshop stond hij zelf als trainer voor de groep. Het delen van ervaringen rond het zoeken van een baan stond hierbij centraal.

Marcel kijkt terug op een mooie en leerzame periode als eventmanager bij DeBroekriem. Marcel: “Een periode waarbij je ‘als vanzelf’ uit je comfortzone stapt, zaken oppakt die je anders niet oppakt en als het ware gedwongen wordt anders te denken én te doen!” En dat deed Marcel, want na het organiseren van diverse workshops besloot hij om zijn allerlaatste workshop zelf te geven. “Het kriebelde al een tijdje. Als een spreker voor de groep stond, dan dacht ik: ‘dat kan ik ook’. Vooral tijdens het event met trainer Luuk Imberg, personal en lifestyle coach, heb ik het laatste zetje gekregen en gedacht, ja dat kan ik ook. En hij gaf aan: doe het dan maar gewoon, zet jezelf het doel om een event waarin je zelf de spreker bent te organiseren. Dat werd dus mijn laatste workshop”, zegt Marcel met een grote glimlach.

Ervaringen delen

Een idee voor de inhoud van deze workshop had Marcel intussen wel. Marcel: “De behoefte om ervaringen te delen en elkaar verder te helpen is groot. Daarom wilde ik aan de hand van mijn eigen ervaringen, samen met de deelnemers op zoek gaan naar tips & tricks die ons verder kunnen helpen. Want we zijn allemaal ervaringsdeskundigen in het zoeken naar een baan, en hebben veel positieve en negatieve ervaringen die we kunnen delen, zodat iedereen hier iets aan heeft.”

 

Marcel: “De gouden tip is natuurlijk: Eventmanager bij DeBroekriem worden!”

 

‘Dit smaakt naar meer’

De workshop bleek een succes en werd positief ontvangen door de deelnemers. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe Marcel zelf terugkijkt op deze workshop. “Het was vooral spannend in de voorbereiding, vooral de laatste paar minuten. Maar uiteindelijk super om te doen en leuk om er een interactieve workshop van te maken. De feedback van de deelnemers was ook heel plezierig, al met al kan ik zeggen dat ik tijdens en na het event goed in mijn kracht stond! LEUK! Het geeft energie en smaakt naar meer!”, aldus Marcel.

Presenteren en verbinden geeft voldoening

Dus misschien zien we jou binnenkort als trainer of coach voorbij komen? Of zoek je het toch meer in de commerciële hoek waar je eerder uit kwam? Marcel: ”Goeie vraag, ik denk dat het presenteren voor groepen en het verbinden met mensen mij toch heel veel voldoening geeft en dat ik dit graag terug wil zien in mijn baan. Dat kan dus zijn als dagvoorzitter, maar eventueel ook als trainer of coach binnen een organisatie. Maar uiteraard kan ik deze vaardigheden ook inzetten in een commerciële functie waar je een team moet leiden. Daar sta ik dus ook zeker voor open!”

Gouden tip

Als afsluiter wil Marcel nog wat meegeven aan andere werkzoekenden. Marcel: ”Pak alles aan. Het gaat er wat mij betreft om dat je er al doende achter komt waar je kracht ligt, dat je vanzelf gaat doen waar je goed in bent en, nog belangrijker, wat je echt leuk vindt. De gouden tip is natuurlijk: Eventmanager bij DeBroekriem worden!”

Meer over Marcel Mol