fbpx

De drie fases van jouw zoektocht naar een nieuwe baan

Laura Sannes 26 januari 2017

Wie weet er als eerste dat er een nieuwe vacature beschikbaar komt? De persoon die met deze functie stopt! Pas nadat familie, vrienden, collega’s en eventuele online contacten de vacature hebben gezien, wordt het voor de buitenwereld zichtbaar. Heb jij dus een connectie met een van die schakels, dan sta je al 2-0 voor op de rest van Baanzoekend Nederland. Aaltje Vincent is loopbaanprofessional/auteur en vertelde tijdens het Blue Monday Festival over de Levensloop van de vacature.

 

Werk vinden gaat in drie fases

De weg naar een nieuwe baan kun je opdelen in drie tussendoelen;

1. Klaar om aan het werk te gaan
2. In contact komen met bedrijf dat een vacature open heeft staan
3. Het sollicitatiegesprek

 

Fase 1 – Klaar voor de start

Je bent in-between-jobs en staat te popelen om weer aan het werk te gaan. Maar ben je er wel echt klaar voor? De eerste stap naar een nieuwe baan is jezelf goed te leren kennen en jezelf klaar te maken voor de zoektocht.

Ook dit kun je weer opdelen in drie stappen. Het begint met een scherpe focus: wat voor werk zoek je, is dergelijke functie beschikbaar en wat kan jij op dit moment voor een werkgever betekenen? Het is belangrijk dat je dit binnen een paar seconden kunt benoemen. Lukt dit nog niet? Ga dan terug naar start.

Vervolgens is het essentieel dat je in je eigen kunnen gelooft en dit dus uitstraalt. Je cv en LinkedIn zijn de plekken bij uitstek waar je dit kunt laten zien.

Tenslotte moet je er natuurlijk wel plezier in hebben. Wanneer je doet wat je leuk vindt, beginnen de lichtjes in je ogen te branden en kom je extra aantrekkelijk over als potentiële kandidaat.

 

Fase 2 – It’s a match!

Het eerste doel is behaald; je bent klaar voor de banenjacht. Nu is het een kwestie van gevonden worden, dus is het in deze fase héél belangrijk dat mensen in je omgeving wéten dat je een baan zoekt.

Wist je dat 30% van de vacatures namelijk nooit openbaar worden? Ze worden vervuld via het netwerk! Voordat een vacature openbaar gedeeld wordt, weten al zo’n 100 mensen van het bestaan van deze mogelijkheid. Wanneer iemand van deze mensen weet dat jij een soortgelijke baan zoekt, is de kans groot dat deze persoon aan jou denkt en voor matchmaker gaat spelen. Door via via bij een bedrijf terecht te komen heb je als extra streepje voor dat die persoon al een goede ervaring met jou heeft.

Vergeet het uitzendbureau niet!

In je zoektocht naar een nieuwe baan is je netwerk belangrijk, maar vergeet ook het uitzend- en detacheringsbureau niet! De afgelopen jaren werd ongeveer de helft van de vacatures via hen vervuld. Benader je ze niet, dan loop je dus al 50% van de baankansen mis! Bovendien komt een vacature pas als laatste stap in de krant of op een vacaturesite.

Netwerk, netwerk, netwerk!

Ook wanneer je een vacature vindt via krant of vacaturesite kun je je netwerk goed inzetten. Want ken je niet toevallig iemand die al bij dat bedrijf werkt? Of iemand die aan een medewerker is gelinkt? Zoek contact en vraag of ze je cv onder de aandacht willen brengen bij degene die over de te vervullen vacature gaat. Weet je niet of je er mensen kent? Zoek het bedrijf eens op via LinkedIn. Via de bedrijfspagina vind je een overzicht van alle medewerkers. En een berichtje is zo verstuurd.

 

Fase 3 – Het sollicitatiegesprek

Dan (hopelijk) de laatste stap: het sollicitatiegesprek. Hier ontdekken jullie beide of het inderdaad een goede match is; wat jullie voor elkaar kunnen betekenen en wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

Wanneer je een sollicitatiegesprek heel spannend vindt; onthoud dan dat je uitgenodigd bent omdat ze denken dat je geschikt bent voor de baan. En zie het niet als eenrichtingsverkeer, maar ook als jouw kans om te ontdekken of je jezelf er ziet werken.

 


Auteur: Laura Sannes (LinkedIn) Website: AltijdTrek

Laura is in 2016 blogger geweest bij DeBroekriem. Vanaf juli 2016 werkt ze als freelancer in de online communicatie. In haar vrije tijd is ze als echte keukenprinses vooral in de keuken of aan de etenstafel te vinden. Gezonde voeding is haar passie. “Computeren en het internet zijn me met de paplepel ingegoten. Ook Social Media heeft vanaf het begin mijn interesse gewekt en is een onderdeel van mijn dagelijks (en professionele) leven geworden. Gaandeweg ben ik er ook achtergekomen dat ik schrijven erg leuk vind. De positieve feedback die ik daar op krijg, smaakt naar meer. Dingen aantrekkelijk en toegankelijk maken; daarin ligt mijn kracht. En als dat ook nog eens zichtbare resultaten oplevert, ben ik helemaal gelukkig!”