fbpx

Laat los en leef je mooiste baan!

Lieke van der Vorst, 23 oktober 2019

Ik was toe aan iets nieuws, iets anders, meer rust en tegelijkertijd meer beleving. Een manier van leven en werken waarin ik meer tot expressie kon komen zonder dat ik afhankelijk was van de traagheid, de hardheid, het onbegrip en de druk van de buitenwereld. ‘Te mooi om waar te zijn’ was het eerste dat ik dacht.

Maar nu, twee jaar later, leef ik het dankzij de theorie van positieve desintegratie. Een theorie die in vijf niveaus de weg van persoonlijkheidsontwikkeling in beeld brengt. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid in de onderste laag leeft. Voor velen een comfortabel bestaan, maar voor steeds meer mensen een gouden kooi aangezien alles er is, maar er toch een leegte wordt gevoeld.

Innerlijke drive

Deze leegte is geen teken van zwakte of ontevredenheid, maar geeft aan dat er potentie is om door te ontwikkelen. Van het door opvoeding en ervaringen gevormde ego naar een zelf bepaalde persoonlijkheid. Oftewel een persoon die zich niet langer laat leiden door verwachtingen van de buitenwereld en alles wat mis kan gaan. Maar juist zijn innerlijke drive de regie laat nemen en vertrouwt op de kracht van aantrekking. Daar waar angst plaats maakt voor mogelijkheden en groei.

Kiezen en loslaten

Hoe doe je dit? Door bij iedere keuze waar je voor staat te kiezen voor hetgeen je emotioneel drijft en los te laten aan alle angst-stemmetjes die zeggen dat het niet kan, niet NU kan, jij het niet kunt en/of het leven zo eenmaal niet in elkaar zit. Loslaten aan waar je verstandelijk in gelooft en teruggaan naar wat je gevoel je ingeeft. Het verstand en je gevoel zijn in conflict en aangezien jij continue in je hoofd zit, heeft deze de overhand. Dat terwijl jouw gevoel juist klopt en weer innerlijke rust gaat brengen. De rest gaat vanzelf, want vanuit innerlijke rust komen jouw talenten, jouw creativiteit, jouw wensen en dus jouw richting en een vuurwerk van energie, vanzelf naar boven.

Houd vol

Dit is niet makkelijk. Het is hetzelfde als afleren om auto te rijden. Maar nu je na dit gelezen te hebben, weet dat het bestaat, is iedere dag dat je hier niet voor kiest een dag die je niet ten volle beLEEFd!


Over de auteur:
Lieke van der Vorst is coach, spreker en schrijver in positieve desintegratie. Ook coacht zij mensen die hierin stappen willen maken en is zij een waardevolle gesprekspartner die graag met jou filosofeert, jouw uitdaagt en de gave heeft om het beste in jou los te maken. Kijk voor de mogelijkheden op www.liekeweetraad.nl