fbpx

Laat jezelf zien op LinkedIn!

Mitchell Brown, 4 januari 2019

LinkedIn is geen “must” als je een baan zoekt. LinkedIn is een kans om sneller een baan te vinden. Voordat je LinkedIn actief in gaat zetten, is het belangrijk dat jij je eigen ‘persoonlijke merk‘ duidelijk hebt. Hoe ontdek je dit? Stel jezelf eens vragen als: welk gevoel wil ik mensen geven als ze in contact komen met mij? Of wat wil ik dat mensen over mij zeggen, als ik zelf niet in de ruimte ben?

Talent, vaardigheden, persoonlijkheid en ervaring horen allemaal bij dit persoonlijke merk. Daarna komt de vertaalslag naar LinkedIn. Wist je dat 87% van de recruiters je profiel checkt op LinkedIn? Dat is jouw moment om te shinen! Laat ze zien wie je bent en vertel ze waar je voor staat. Ze hebben je al gevonden op basis van profiel elementen binnen de zoekfilters.

En dan gaat het om jou!

Je bent veel meer dan ‘beschikbaar’ of ‘werkzoekende’: je bent van toegevoegde waarde voor heel veel bedrijven! Mijn tip? Schrijf je angsten en aannames allemaal op en gooi ze daarna direct in de prullenbak. Laat de angst om afgewezen te worden of uitgelachen te worden op LinkedIn los. Denk breed: wat zou jij elke dag willen doen als salaris geel rol speelt?

Draai het om en wacht niet tot recruiters jouw profiel checken, maar ga op zoek naar de mensen met en voor wie jij wilt werken. Check hun profiel en beslis of jij wel voor hen wilt werken? LinkedIn biedt je alle mogelijkheden om in contact te komen met wie dan ook je wilt. In een CV draait het om wat je kunt, diploma’s en functietitels, niet om jou. Op LinkedIn kun jij jezelf echt laten zien. Waar sta je voor? Waar krijg je energie van? Wat doe jij het liefst?

Hoe laat je dit op LinkedIn zien? 5 gouden tips:

  1. Upload een mooie header image. Mensen kijken eerst en lezen later.
  2. Opbouw kopregel: “Wat los jij op (invullen)” | “2 functietitels”| “2 sectoren” | Beschikbaar.
  3. Connect met recruiters uit jouw regio en sector en vergroot je kans om gevonden te worden.
  4. Voeg bij ‘ervaring’ ook een nieuwe functie toe: “Ik zoek een baan als…”. Dan kom je ook in de latente werkzoekenden lijsten terecht.
  5. Plaats niet alleen een bericht getiteld “ik zoek een baan”, maar laat ook met je berichten zien waar je voor staat en waar je verstand van hebt.

Pak die kans en gebruik LinkedIn als een springplank naar jouw eigen persoonlijke succes!


Over de auteur: Mitchell Brown 

Grote bedrijven trainen is leuk, maar mensen met 1 tip of een stukje inspiratie helpen aan een hele toffe baan is veel leuker. Als branding- en LinkedIn expert wil ik alles en iedereen met kennisoverdracht beter maken in wat ze doen en hen helpen hun doelen te halen.

www.brightbrown.nl| www.hulpbijlinkedin.nl| www.flowmundo.nl|